Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Pijnlijke thuisnederlaag De Graafschap: 0-2

Pijnlijke thuisnederlaag De Graafschap: 0-2

De Graafschap zit opnieuw in een mindere fase. Op eigen veld zag Pieter Huistra zijn ploeg een zeer zwakke wedstrijd spelen. Het werd 0-2.

De Graafschap, dat afgelopen maandag de derde periode binnenhaalde, trad aan zonder de geblesseerde Ted van de Pavert. De zekerheid van deelname aan de Play-Offs had echter niet het gewenste effect op het spel.

De thuisploeg verwende de supporters allerminst. Het speelde een eerste helft van bedenkelijk niveau, zonder fantasie en beleving. Het Volendam van trainer Hans de Koning was veel dreigender en linkerspits Marengo krulde de bal fraai achter Joost Terol: 0-1. Even later miste dezelfde Marengo de kans op de 0-2,

Michiel Kramer oog-in-oog met Terol de doelman kansloos en leek te scoren, maar verdediger Robin Pröpper redde de boel nog op de doellijn. De Graafschap stelde hier niets tegenover. Het gebrek aan ideeën en beleving was schrijnend. Het werd allemaal nog pijnlijker toen clubtopscorer Anco Jansen, nog voor rust, na een charge op Koning terecht met rood kon inrukken.

In de tweede helft vonden de Superboeren geen strijdplan om het duel een ander aanzicht te geven of om De Vijverberg te laten opveren. Het was helemaal gedaan toen Kuwas voor de 0-2 tekende.

In het ruime restant hoefden de bezoekers niet echt meer, maar kwam het opvalland genoeg ook nooit in de problemen. Zo sleepte het duel zich naar het eind. De Graafschap was technisch, tactisch en fysiek niet in staat het tij te keren. Trainer Pieter Huistra, die kan bijtekenen in Doetinchem, zag vanaf de bank dat zijn ploeg machteloos was.

Een topvijf positie wordt voor De Graafschap nog een zware dobber. Als nummer vijf is de voorsprong op de concurrentie slechts één punt

Karakteristiek, vrijdag 8 maart 2013

De Graafschap - FC Volendam 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Marengo (11), 0-2, Kuwas (55)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 8.802

Geel De Graafschap: Piotr Parzyszek, Jochem Jansen
Geel FC Volendam: Kramer 

Rood De Graafschap: Anco Jansen (42)

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Timothy van der Meulen, Vlatko Lazic, Tim Vincken (73. Soufian El Hassnaoui), Gregor Breinburg, Santy Hulst (46. Jerry van Ewijk), Adil Auassar (61. Rogier Meijer), Piotr Parzyszek, Anco Jansen

FC Volendam: Stevens, Koning, Schilder, Tol, Nick Coster, De Lange, Kramer, Fafiani, Kuwas (90+2. Schwiebbe), Tuyp (80. Mühren), Marengo (90. Laghmouchi)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X