Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jarig De Graafschap pakt uit op eigen feestje: 5-1

Jarig De Graafschap pakt uit op eigen feestje: 5-1

De Graafschap is uitstekend uit de winterstop gekomen. Op de dag dat de Doetinchemse club haar 59-jarige bestaan vierde, trakteerde de ploeg van Pieter Huistra de fans op een 5-1 zege. Meteen ook de grootste seizoenoverwinning: 5-1.

De Superboeren startte in de formatie die vlaak voor de winterstop de gede reeks inzette. Zo keken Rogier Meijer en Soufian El Hassnaoui toe van af de bank en zat spits Harrie Gommans niet eens bij de selectie.

De thuisclub kwam a snel op voorsprong via Anco Jansen die profiteerde van een rebound: 1-0. De tegenstand van Almere City was pover. Vooral fysiek legde het elftal van oud-doelman Fred Grim het af. Bij De Graafschap wordt het spel met de week beter. Nog lang niet alles gaat goed, maar er is meer rust in het spel.

Na de 2-0 van Piotr Parzyszek lieten de Achterhoekers, na prima veldspel, een aantal kansen onbenut. Vlak voor rust stuurde Calvete Anco Jansen weg. Hij leek te scoren, maar de kleine Belg tikte het speeltuig binnen voor 3-0.

Kort na rust werd het niet 4-0, maar wel 3-1 door Resodihardjo. Het antwoord van De Graafschap volgde meteen: Door wederom Parzyszek. De vierde treffer van het het seizoen voor de jonge Pool: 4-1. De Vijverberg kreeg weer iets herkenbaars en men zag dat De Graafschap kansen had op een monsterscore (tweemaal de lat). Het slotakkoord was voor Santy Hulst. De invaller, die snakte naar zijn eerste doelpunt in Doetinchemse dienst, heeft hem te pakken: 5-1.

Karakteristiek, vrijdag 1 februari 2013

De Graafschap - Almere City FC 5-1 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Anco Jansen (4), 2-0, Piotr Parzyszek (21), 3-0, Jordan Garcia-Calvete (43), 3-1, Resodihardjo (50), 4-1, Piotr Parzyszek (52), 5-1, Santy Hulst (79)

Arbiter: Honig
Toeschouwers: 7.003

Geel De Graafschap: Frank van Kouwen, Gregor Breinburg
Geel Almere City FC: Nieuwpoort, Guerain

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen (74. Timothy van der Meulen), Ted van de Pavert, Milan Massop, Tim Vincken, Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (72. Santy Hulst), Adil Auassar, Anco Jansen, Piotr Parzyszek (83. Soufian El Hassnaoui)

Almere City FC: Gentenaar, Nieuwpoort, Ottenhof, Toet, Guerain, Beekmans (83. Faik), Oost (51. Lilipaly), Resodihardjo (63. De Wit), Rashid Browne, Serrarens, Van Kessel

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X