Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Huistra ziet inhaalrace wel zitten

Huistra ziet inhaalrace wel zitten

Het was een wereld van verschil. De manier waarop De Graafschap zich eind september presenteerde in Almere en de wedstrijd van vrijdagavond op De Vijverberg. Toen ging de Achterhoekse club met nagenoeg hetzelfde elftal beschamend onderuit, nu werd Almere City FC bij tijd en wijle van het kastje naar de muur getikt. "Zo snel kan het gaan en dat is ook het mooie van voetbal. Ik heb vandaag met trots naar mijn ploeg gekeken", genoot trainer Pieter Huistra na.

De eclatante 5-1 zege was niet eens geflatteerd. "Vanaf het begin speelden we met druk en lef. Maar ook verdedigend zaten we er bovenop. Ik was er niet helemaal gerust op. Het is toch altijd spannend hoe je na de winterstop uit de startblokken komt en zij hadden al twee wedstrijden gespeeld. Ik heb me gelukkig geen zorgen hoeven maken vandaag", sprak Huistra.

Het positiespel ziet er steeds beter uit bij De Graafschap. "Spelers vinden elkaar makkelijker. Passes komen aan en dan wordt het ook vrijer en dus leuker om naar te kijken. Dit is de manier waarop ik graag voetbal zie. Ik heb op de bank zeker genoten", sprak de oefenmeester uit Rhenen die wel oren heeft naar een langer verblijf in Doetinchem. Beide partijen praten echter pas in maart over eventuele contractverlenging van Huistra bij De Graafschap.

Uit de laatste vijf duels pakte De Graafschap dertien punten. Op dit moment staat de club vijfde. Huistra denkt dat zijn spelers nog serieus in de buurt van de koploper kunnen komen. "We zitten weliswaar in een achterstand en MVV is een eind weg. Maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd. We hebben door het wegvallen van AGOVV twee punten erbij. Nu zullen we het verder op eigen kracht moeten doen. De vijfde plaats is waar de doelstelling begint. Nu moeten we langzaam omhoog zien te klimmen."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X