Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nieuwe tik voor De Graafschap: 2-0

Nieuwe tik voor De Graafschap: 2-0

De Graafschap leed in Leeuwarden al de vijfde nederlaag van het seizoen. In een pover duel werd het 2-0. De ploeg van Pieter Huistra ziet de zo begeerde top vijf klassering steeds meer uit beeld verdwijnen.

De Graafschap begon Friesland met maar twee van de vele nieuwe spelers in de basis. De gepasseerde Adil Auassar werd vervangen door Gregor Breinburg. In de spits stond Parzyszek voor de geblesseerde Gommans.

De Graafschap kende een hoopvolle openingsfase met kansen voor Anco Jansen, Van de Pavert en Van Kouwen. Geen van dit drietal wist echter tot een treffer te komen. Aan de overkant was voormalig Graafschapper Yuri Rose twee keer dicht bij een doelpunt voor de thuisploeg.

De rust leek met de brilstand bereikt te worden, maar aanvaller Hemmen kopte raak uit een corner, al ging er een opzichtige duw aan vooraf: 1-0,

Tien minuten na de rust verdubbelde vleugelaanvaller Oebele Schokker de score voor sc Cambuur. De Fries passeerde doelman Terol met een prachtige vrije trap: 2-0. De Doetinchemse club speelde enkele minuten later met een man meer. Een overtreding van Yuri Rose op Rogier Meijer werd door arbiter Kamphuis met rood gewaardeerd.

Het resterende half uur onderstreepte misschien nog wel het beste de situatie ij de Superboeren  op dit moment: men wist nauwelijks gevaar te stichten voor het Friese doel en doelman Telgenkamp in verlegenheid te brengen. Het bleef bij 2-0.

Karakteristiek, maandag 19 november 2012

sc Cambuur - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Hemmen (45), 2-0, Schokker (55)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 5.121

Geel De Graafschap: Jochem Jansen, Anco Jansen, Tim Vincken, Ted van de Pavert
Geel sc Cambuur: De Vries, Diemers

Rood De Graafschap: -
Rood sc Cambuur: Rose (58)

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Ted van de Pavert, Frank van Kouwen, Milan Massop (80. Timothy van der Meulen), Anco Jansen (86. Vlatko Lazic), Rogier Meijer (64. Jordan Garcia-Calvete), Gregor Breinburg, Soufian El Hassnaoui, Piotr Parzyszek, Tim Vincken

sc Cambuur: Telgenkamp, Öztürk, Van der Laan, Bakens, De Vries, Diemers (82. Bakker), Rose, El Makrini, De Leeuw, Hemmen, Schokker (68. Barto)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X