Nieuwe tik voor De Graafschap: 2-0

De Graafschap leed in Leeuwarden al de vijfde nederlaag van het seizoen. In een pover duel werd het 2-0. De ploeg van Pieter Huistra ziet de zo begeerde top vijf klassering steeds meer uit beeld verdwijnen.

De Graafschap begon Friesland met maar twee van de vele nieuwe spelers in de basis. De gepasseerde Adil Auassar werd vervangen door Gregor Breinburg. In de spits stond Parzyszek voor de geblesseerde Gommans.

De Graafschap kende een hoopvolle openingsfase met kansen voor Anco Jansen, Van de Pavert en Van Kouwen. Geen van dit drietal wist echter tot een treffer te komen. Aan de overkant was voormalig Graafschapper Yuri Rose twee keer dicht bij een doelpunt voor de thuisploeg.

De rust leek met de brilstand bereikt te worden, maar aanvaller Hemmen kopte raak uit een corner, al ging er een opzichtige duw aan vooraf: 1-0,

Tien minuten na de rust verdubbelde vleugelaanvaller Oebele Schokker de score voor sc Cambuur. De Fries passeerde doelman Terol met een prachtige vrije trap: 2-0. De Doetinchemse club speelde enkele minuten later met een man meer. Een overtreding van Yuri Rose op Rogier Meijer werd door arbiter Kamphuis met rood gewaardeerd.

Het resterende half uur onderstreepte misschien nog wel het beste de situatie ij de Superboeren  op dit moment: men wist nauwelijks gevaar te stichten voor het Friese doel en doelman Telgenkamp in verlegenheid te brengen. Het bleef bij 2-0.