Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verslaat FC Emmen: 1-3

De Graafschap verslaat FC Emmen: 1-3

De Graafschap heeft vrijdagavond in een matige wedstrijd FC Emmen met 1-3 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Trainer Huistra had na het bekerdebacle tegen GA Eagles enkele wijzigingen in zijn team doorgevoerd. Van der Meulen en Hulst werden geslachtofferd, hun plaatsen werden ingenomen door Van de Pavert en Gommans. Lazic nam de plaats in de verdediging over van de geblesseerde Jochem Jansen.

De Graafschap begon in een sfeerloos en koud Emmen slecht aan de wedstrijd. Het was de thuisclub die het meeste balbezit had. Van de Pavert moest al snel geblesseerd afhaken. De eerste echte goede kans was voor FC Emmen. Terol maakte een uithaal van Oud-Graafschapper De Visscher onschadelijk. Het bleef hectisch voor het doel van Terol. De Achterhoekers kwamen heel goed weg toen Ter Heide op de paal kopte en De Visscher de rebound op de lat knalde. De Graafschap kon er weinig tegenover stellen. Aanvaller Gommans kreeg twee kleine kansjes. In de slotfase was het goalie Terol die de Achterhoekers in de wedstrijd hield. Eerst maakte Terol een kopbal van Weghorst onschadelijk en even later hield de doelman De Visscher van scoren af.

De Achterhoekers kwamen na rust beter voor de dag. Vincken raakte al snel de lat na een mooie pass van Meijer. Toch kreeg De Graafschap al snel de deksel op de neus. Aanvaller Wijks zette de thuisclub op voorsprong: 1-0. De Graafschap viel weer terug naar het bedenkelijke niveau van de eerste helft maar wist wel gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Gommans kende niet veel geluk met zijn inzetten. Het was Anco Jansen die tot dan niet in de wedstrijd zat De Graafschap op gelijke hoogte bracht. Op aangeven van El Hassnaoui knalde Jansen in de verre hoek raak: 1-1. De thuisclub kwam er in die fase nauwelijks aan te pas maar was in de persoon van Bannink dicht bij opnieuw een voorsprong. De Graafschap drukte door en kwam door wederom een doelpunt van Jansen op voorsprong. De aanvaller zette de aanval zelf op waarna Jansen een afgemeten voorzet van Vincken snoeihard binnenkopte: 1-2. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Jansen binnen de zestien onderuit werd gehaald. El Hassnaoui benutte het buitenkansje op een zeer fraaie wijze: 1-3. De blijdschap waarmee de spelers na afloop de overwinning vierden sprak boekdelen.

Karakteristiek, vrijdag 02 november 2012

FC Emmen - De Graafschap 1-3 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Wijks (53), 1-1, Anco Jansen (66), 1-2, Anco Jansen (77),
1-3, Soufian El Hassnaoui (84/penalty)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 1.841

Geel De Graafschap: Adil Auassar
Geel FC Emmen: Weghorst, Metaj, Mravec

De Graafschap: Joost Terol, Vlatko Lazic, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert (18. Timothy van der Meulen), Milan Massop, Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar (87. Gregor Breinburg), Tim Vincken, Harrie Gommans (67. Piotr Parzyszek), Anco Jansen

FC Emmen: Van der Vlag, Bakkati, Görtz, De Wit, Kunst, Wijks (84. Almubaraki), De Visscher (79. Rojer), Bannink, Metaj (73. Mravec), Weghorst, Ter Heide

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X