Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap roemloos uit bekertoernooi

De Graafschap roemloos uit bekertoernooi

De Graafschap is gestrand in het bekertoernooi. Op de eigen Vijverberg werd met ruime cijfers verloren van Go Ahead Eagles: 0-3. De Achterhoekers maakten ook nog eens bij vlagen een zielloze indruk.

Op de matig gevulde Vijverberg kreeg Santy Hulst weer een kans in de basis. Hij nam als centrumspits de plaats in van de gepasseerde Gommans. Het begin van De Graafschap mocht er zeker zijn,, maar de ploeg kon het lichte overwicht niet omzetten in een treffer. Santy Hulst verprutste de grootste kans.

De bezoekers uit Deventer kwam na twintig minuten op voorsprong. Een schot van Suk werd licht gepocheerd en liet daardoor doelman Joost Terol kansloos. Zoals vaker dit seizoen kreeg de twijfel de overhand in de ploeg van Huistra en vanaf dat moment was eigenlijk meteen de angel uit het spel van de Superboeren.

De Deventerclub, gesteund door een volgepakt uitvak, kreeg na de voorsprong al snel kansen op meer. Promes tekende knap voor de 0-2, nadat Terol een geplaatste bal van Peters nog wist te keren. Daar kwam de 0-3 van centrale verdediger Karami nog overheen.

Bij aanvang van de tweede helft voerde Huistra twee wissels door Van de Pavert en Gommans vervingen de Van der Meulen en Hulst. De Graafschap mocht het spel maken van de Eagles, maar slaagde daar nauwelijks in, al was er een gesplaagste bal van Soufian El Hassnaoui die het doel net miste en Anco Jansen miste oog-in-oog met doelman Marsman.

Namens de bezoekers liet Antonia de kans op 0-4 liggen, Terol voorkwam dit. Het duel kabbelde naar het einde. Arbiter Ketting bespaarde de toeschouwers de blessuretijd en maakte zo een einde aan een pijnlijke avond voor het zielloos ogende De Graafschap.

Karakteristiek, dinsdag 30 oktober 2012, Derde ronde KNVB-beker

De Graafschap - Go Ahead Eagles 0-3 (0-3)
Scoreverloop:
0-1, Suk (21), 0-2, Promes (37), 0-3, Karami (43)

* Go Ahead Eagles naar de volgende ronde

Arbiter: Ketting
Toeschouwers: 5.000

Geel De Graafschap: Rogier Meijer, Anco Jansen, Milan Massop
Geel Go Ahead Eagles: Antonia 

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Timothy van der Meulen (46. Ted van de Pavert), Frank van Kouwen, Milan Massop, Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar, Tim Vincken (74. Jordan Garcia-Calvete), Santy Hulst (46. Harrie Gommans), Anco Jansen

Go Ahead Eagles: Marsman, Kromkamp (72. Schuurman), Karami, Van der Linden, Misidjan, Suk, Promes, Overgoor, Antonia (89. Türüc), Kolder, Peters (61. Houtkoop)

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X