Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap morst weer op eigen veld: 1-1

De Graafschap morst weer op eigen veld: 1-1

De Graafschap blijft dit seizoen moeizaam acteren. Tegen laagvlieger FC Oss werd er op eigen veld opnieuw niet gewonnen. Het werd 1-1. Daar waar sommigen dachten dat de Doetinchemse club in een flow terecht was gekokomen, bleek het ditmaal een zwakke vertoning.

Pieter Huistra had na de gewonnen wedstrijd in Veendam (2-3) geen enkele reden om zijn elftal te wijzigen. Dat deed de Fries dan ook niet. Bij de bezoekers uit Oss had een duo oud-Graafschappers een basisplek: Muslu Nalbantoglu en Joep van den Ouweland.

Op de koude Vijverberg, waar een grote groep de eerste twintig minuten van het duel boycotte, startten de Achterhoekers nog wel aardig. Maar met die dadendrang was het ook weer snel gedaan. De thuisploeg had wel veel balbezit, maar het ontbrak aan diepte in het spel. Wel ging het spel even zovaak breed of terug.

Toen de weggebleven fans na twintig minuten binnenkwamen en plaatsnamen op de Spinnekop hadden zij de benutte strafschop door El Hassnaoui, toegekend na hands van Pique, net gemist.

Toch was de partij al snel weer in evenwicht. Een vrije trap van Van de Sande viel over Terol heen in het doel: 1-1. Dezelfde Terol hield zijn ploeg daarna meermalen in de wedstrijd met enkele prima reddingen. Rust: 1-1.

Na de pauze ging het publiek steeds meer achter de ploeg staan en was spits Gommans als eerste gevaarlijk met een kopbal, maar was het vertoonde spel ver onder de maat. ook nu werd vaak de oplossing achteruit gezocht en kwam dan doelman Terol in balbezit.

In de absolute slotfase probeerde De Graafschap iets te forceren en dat leverde prompt enkele hectische momenten op. Gescoord werd er echter niet meer. het bleef bij een teleurstellende 1-1.

De Graafschap staat nu kleurloos negende en van de voor het seizoen aangekondigde zegetocht is nog geen spoor te bekennen. Het aantal behaalde punten en het vertoonde spel na tien duels geven te denken over het vervolg van het seizoen.

Karakteristiek, vrijdag 26 oktober 2012

De Graafschap - FC Oss 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Soufian El Hassnaoui (20/penalty), 1-1, Van de Sande (29)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 7.835

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Frank van Kouwen, Soufian El Hassnaoui
Geel FC Oss: Robertson, Stockentree, Van de Sande, Samsey, Nalbantoglu

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Timothy van der Meulen, Milan Massop, Rogier Meijer (64. Ted van de Pavert), Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar, Tim Vincken (85. Piotr Parzyszek), Harrie Gommans (64. Santy Hulst), Anco Jansen

FC Oss: Koopmans, Nalbantoglu (76. Stockentree), Samsey, Pique, Janssen, Robertson, Van den Ouweland, Van de Sande, Nelemans, Koot (90+1. De Ruiter), Latupeirissa

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X