Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Sanderink weg na aanvaring met Ross

Sanderink weg na aanvaring met Ross

Gerard Sanderink is vrijwel zeker opgestapt na een emotioneel gesprek met voorzitter Ross van De Graafschap vorige week donderdag in Doetinchem. Dat melden goed ingevoerde bronnen. Het bestuurslid, die per direct afscheid neemt, liep al geruime tijd met veel onvrede rond over de samenstelling van de selectie. Ook vond hij dat de organisatie van de club niet verbeterde en dat mensen binnen De Graafschap slecht omgingen met zijn visie en plannen. Sanderink voelde zich al snel onbegrepen binnen de Raad van Commissarissen, hoewel hij pas twee maanden actief was in die rol.

BREUK

In Villa Ruimzicht in Doetinchem vertelde de 64-jarige Twent vorige week tegen sponsoren zijn levensverhaal tijdens een presentatie. Na afloop kraakte Sanderink voor de microfoon van Radio Gelderland enkele kritische noten. "Bij De Graafschap kunnen ze niet tegen kritiek", liet de directeur van IT-bedrijf Centric onder meer optekenen. Vervolgens raakte hij na het diner in gesprek met voorzitter Clemence Ross. Dat escaleerde volledig volgens ingewijden en zou de druppel zijn geweest voor de breuk. Zo zou Sanderink onder meer een ontslag van technisch manager Vroomans hebben gewild, maar was Ross het daar totaal niet mee eens.

"Het klopt dat we hebben gesproken", zegt de voorzitter. "Maar er was geen conflict. Wel een verschil van mening. Gerard is een persoonlijkheid met een bijzondere inbreng en heeft uitgesproken opvattingen. Ik houd juist van kritische mensen en dat hij een mening heeft, is alleen maar goed. Als hij echt opstapt, vind ik dat jammer."

ONVOLDOENDE VERBETERING

Opvallend is dat Sanderink zwijgt over het bewuste onderhoud. "Ik doe daar geen uitlatingen over. Heb geen behoefte er op in te gaan. Maar het was niet de avond die ik me had voorgesteld. Er ging wel meer mis. Ik merk dat ik bij De Graafschap helaas onvoldoende verbetering kan aanbrengen. Misschien ben ik te ambitieus. Ik moet ook eerlijk zijn en me afvragen of ik in staat ben een goede bijdrage te leveren. Dat lukte niet. Of ik dit niet vooraf al wist? Je kunt altijd een nieuwe start maken toch?"

Ross en ook directeur Bloemers toonden zich onaangenaam verrast dat de breuk via de media op straat kwam te liggen. Een vertrouwenspersoon van Sanderink liet via De Telegraaf het nieuws eerder dan bedoeld uitlekken. Ook Sanderink betreurt dat. "Daar ben ik heel kwaad over." Ross had de mededeling ook graag persoonlijk vernomen. "We waren totaal verrast. Ik had wel een telefoontje verwacht. Daarna heb ik hem zelf gesproken. Een rustig gesprek, waarin Gerard vanuit Amerika bevestigd heeft dat hij inderdaad stopt. Maar onvoldoende verbetering aanbrengen? Daar kan weinig misverstand over bestaan. We wilden hem niet voor niets. Hij kan een geweldige bijdrage leveren."

SCOUTING

De Graafschap en Gerard Sanderink gingen al vaker met elkaar in zee. Drie maal was de excentrieke Tukker shirt- en hoofdsponsor met Centric. In die tijd toonde hij zich regelmatig kritisch in de media en spuwde hij zijn gal over spelers, trainers of directeuren. Zo moest voormalig technisch directeur Looyen het vorig jaar nog flink ontgelden. "Onder Looyen is het helemaal fout gegaan", zegt Sanderink ook nu nog. En over dit seizoen: "Ik ben niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt is. Maar je moet altijd zorgen dat je de scouting goed voor elkaar hebt. Als je je voorwerk niet goed doet, kom je later in de problemen. De supporters zijn ontevreden en daar heb ik wel begrip voor. Of het hoofdstuk De Graafschap nu voorgoed voorbij is? Dat zeg ik niet. Er kunnen altijd weer andere omstandigheden zijn in de toekomst."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X