Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Sanderink na conflict weg bij De Graafschap

Sanderink na conflict weg bij De Graafschap

Gerard Sanderink heeft per direct de Raad van Commissarissen van De Graafschap verlaten. De excentrieke Tukker, topman van computerbedrijf Centric, werd in augustus gepresenteerd als nieuwe bestuurder. Aan het vertrek ligt een conflict met vooral voorzitter Ross ten grondslag. Dat bevestigt een vertrouwenspersoon rondom Sanderink.

Sanderink zelf laat in een schriftelijke reactie weten: "Ik merk in gesprekken met de overige bestuursleden dat ze weinig doen met de adviezen die ik spontaan binnenbreng. Dat is niet van de laatste weken, maar van de laatste jaren. Je ziet het resultaat; als degradant stel je een divisie lager niets meer voor. De Graafschap is altijd mijn club geweest. Ik ben niet voor niets jarenlang hoofdsponsor geweest. Maar zo heeft het weinig zin en kunnen we beter uit elkaar gaan. Pijn doet het wel.”

De 65-jarige Gerard Sanderink was in het verleden al driemaal shirt- en hoofdsponsor van De Graafschap. Vorige week leverde hij nog kritiek op de Doetinchemse voetbalclub. "Ze kunnen niet tegen kritiek", zei de Twent onder meer voor de microfoon van Omroep Gelderland.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten