Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap besluit voorbereiding met nederlaag

Graafschap besluit voorbereiding met nederlaag

De Graafschap heeft de voorbereiding op het seizoen afgesloten met een  nipte verliespartij. Tegen het Griekse Ergotelis werd het 0-1. De Superboeren hadden zelf weinig geluk in de afwerking.

De jarige Andries Ulderink (42) zag zijn ploeg in het eerste helft gelijke tred houden met de Grieken, die de boel achterin redelijk gesloten wisten te houden Toch kwam De Graafschap tot een aantal kansen, via Rose. Bij De Graafschap startte nieuwkomer De Leeuw op de bank. De middenvelder die tijden de seizoensopening tegen Ajax nog geschorst is werd vervangen door Sjoerd Overgoor.

Enkele tellen voor rust was het arbiter Kamphuis die liet zien dat hij ook bij het duel aanwezig was. Hij hield Fränkel in korte tijd tweemaal de gele kaart voor. Zeker de eerste was overdreven, zeker omdat hij een aantal stevige ingrepen van de Grieken, voorbij liet gaan.

De Graafschap moest dus na rust als tiental verder. Hierin speelde Xhelil Abdulla zijn eerste minuten. De Macedoniër beschikt inmiddels over een werkvergunning. Ook maakte proefspeler Nenad Sreckovic zijn opwachting. De Serviër speelde een zeer behoorlijke partij.  Ergotelis scoorde na zeven minuten in de tweede helft de 0-1.

In de slotfase was De Graafschap nog dicht bij een verdiende gelijkmaker. Maar Kujala en De Leeuw liepen elkaar in de weg bij de afwerking.

Karakteristiek, zaterdag 30 juli 2011

De Graafschap - Ergotelis 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Chrysofakis (52)

Arbiter: Kamphuis

Geel De Graafschap: Rogier Meijer
Rood De Graafschap: Purrel Fränkel (2x geel,44)

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers (65. Muslu Nalbantoglu), Vito Wormgoor (60. Jochem Jansen), Ted van de Pavert, Purrel Fränkel, Yuri Rose, Rogier Meijer, Dulee Johnson (46. Nenad Sreckovic), Sjoerd Overgoor (46. Jussi Kujala), Rydell Poepon (65. Michael de Leeuw) en Soufian El Hassnaoui (46. Xhelil Abdulla).

 Foto's: Johan Wissink

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X