Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord nieuwe D’ran: Tijd voor veranderingen!

Voorwoord nieuwe D’ran: Tijd voor veranderingen!

We zijn gedegradeerd en dat is een heel trieste conclusie aan het eind van het seizoen. We hebben dit seizoen gekeken naar een slecht presterende club. Zowel op het veld als in de leiding van de club is slecht gepresteerd. Daar is een aantal mensen zich van bewust.

´Er zijn fouten gemaakt´, is een veel gehoorde uitspraak. Consequenties heeft nog niemand daar aan verbonden, noch voor zichzelf, noch voor anderen. Wel moeten er mensen weg bij de club. Dat heeft niet met prestaties te maken maar met de financiële huishouding. Volgend seizoen is de begroting naar verwachting circa. 4 miljoen lager. We leveren ongeveer de begroting van RKC in. De eindstand van de ranglijst is vaak een afspiegeling van de begrotingen. Wij zouden dus in de buurt van Heracles Almelo en NEC moeten staan. Maar wij strijden met Excelsior (begroting van minder dan 3 miljoen) om de laatste plaats.

De Vijverberg, ooit een bolwerk waar tegenstanders met klamme handen en het zweet in de bilnaad het veld op kwamen, is verworden tot een weiland geschikt voor opnamen van ´Boer zoekt vrouw´. We zijn aan het eind van dit seizoen kampioen geworden van het minst aantal punten in thuiswedstrijden, namelijk .10 punten uit 17 wedstrijden.

Aan de supporters heeft het niet gelegen, want gemiddeld zaten er 12.000 bezoekers op de tribunes. Daarmee komen we als supporters op een 13e plek te staan in de eredivisie. Als er sfeer en passie op de tribunes gemeten zou worden, waren wij zonder twijfel nummer 1 van Nederland. Het voetbal was gewoon niet goed dit jaar. Soms heb je pech, maar ook dat is niet het geval. Tegen Groningen in de 90e minuut met 2-1 voorstaan en verliezen in de 93e minuut met 3-2, kun je geen pech meer noemen.

Met een begroting van 5 miljoen en onze afgedankte spelers Sander Duits en Ard van Peppen, speelde RKC play-offs voor Europees voetbal. Als je dan met een begroting van 10 miljoen degradeert dan is de vaststelling ´er zijn fouten gemaakt´ heel zacht uitgedrukt. De supporters zitten al jaren te wachten op het beloofde land van de ´stabiele middenmoter´. Daarbij dachten we dan niet aan de Jupiler League. Dit laatste is nu wel waarheid geworden. Winnen van de nummer. 6 uit de Jupiler League lukt ons niet! Wij zullen als supporters duidelijk moeten maken dat we loze beloften niet langer accepteren.

Er zal iets moeten gebeuren binnen de club. Ik lees in de krant dat mensen binnen de club, zich een spiegel voor houden. Laten ze daarbij dan uitsluitend denken aan het belang van de club. Geef een eerlijk antwoord op de vraag ´wat beteken ik voor de club?´. Wij hebben als supporters recht op een eerlijk antwoord. Van ons wordt verwacht dat we straks weer 10.000 seizoenkaarten kopen. Ook lees ik in de krant dat er ontslag wordt aangevraagd voor medewerkers vanwege de teruglopende begroting. Kijk dus snel in die spiegel, zodat we straks niet de verkeerde mensen hebben weggestuurd. Het is tijd voor veranderingen. Attamottamotta!

Hans Boesberg

Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X