Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap uiteindelijk dan toch gedegradeerd

De Graafschap uiteindelijk dan toch gedegradeerd

Het is De Graafschap niet gelukt het vege lijf in de eredivisie te redden Op De Vijverberg werd het tegen FC Den Bosch 1-1 dat door het gescoorde uitdoelpunt doorgaat en daarmee Doetinchemse club laat degraderen.

Na het doelpuntloze eerste duel, waarin de Achterhoekers al matig voor de dag kwamen, was de ploeg van Richard Roelofsen uit op revanche. De met 9.000 man gevulde Vijverberg zag Anco Jansen starten in de basis. Bij Den Bosch was er de terugkeer van doelman Begois, maar bleek aanvoerder Peters niet fit genoeg om te kunnen spelen.

De Graafschap begon moeizaam aan de partij. Langdurig balbezit was een uitzondering. Daarnaast hadden de Superboeren moeite met de vleugelaanvallers van de bezoekers. Ton van Weert tekende voor de 0-1,op het moment dat hij al twee kansen had laten liggen. Pas na een half uur meldde De Graafschap zich voor het vijandelijke doel. Rose tikte een corner van Anco Jansen binnen 1-1.

Na de gelijkmaker zette de thuisploeg aan. Combinerend lukte dat amper, wel werden de spitsen sneller gezocht. Een treffer van De Leeuw werd vanwege buitenspel geannuleerd. Anco Jansen raakte de paal en opnieuw De Leeuw miste op slag van rust.

De zoektocht naar de noodzakelijk geworden tweede treffers werd na rust voortgezet. Maar het spel van De Graafschap bleef traag en zonder echte dreiging. Hachelijke momenten voor het doel kwamen er niet. Enkel twee kopballen van Poepon en De Leeuw.

Het was aan doelman Yves De Winter te danken dat De Graafschap tot het laatste moment mocht hopen. De Belgische sluitpost redde fraai op een knal van Reiniers en hield diep in het tweede bedrijf Van Weert van de beslissing af.

De doelman meldde zich in de slotfase zelfs nog voorin. Zijn kopbal verdween over het doel. Het bleef bij 1-1. Daarmee werd degradatie een feit.

Zo komt er voor De Graafschap een troosteloos einde aan een seizoen waarin het de hoge prijs betaald voor enkele gemaakte keuzes. Om ook maar enige kans te maken op een directe terugkeer in de eredivisie zullen er fundamenteel zaken moeten veranderen.

Karakteristiek, zondag 13 mei 2012 (2e ronde Play-Offs, 2e duel)

De Graafschap - FC Den Bosch* 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Van Weert (17), 1-1 Yuri Rose (30)

Arbiter: Vink
Toeschouwers: 9.083

Geel De Graafschap: -
Geel FC Den Bosch: Van Moorsel

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Yuri Rose (81. Jan-Paul Saeijs), Lion Kaak (68. Nenad Sreckovic), Anco Jansen, Gil Vermouth, Michael de Leeuw, Rydell Poepon

FC Den Bosch: Begois, Van Buuren, Van Dinter, Hofstede, Brock, Van Moorsel, Van den Broek, Van Brakel, Reniers, Van Weert (78. Seuntjens) Verbeek (61. Vlug)

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X