Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap speelt gelijk in matig duel: 0-0

De Graafschap speelt gelijk in matig duel: 0-0

De Graafschap heeft donderdagavond in een slechte wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen FC Den Bosch.

Trainer Roelofsen begon met Kaak voor de geschorste Poepon. El Hassnaoui en De Leeuw vormden het aanvalskoppel.

De Doetinchemmers begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel creëerde El Hassnaoui een goede kans. De inzet werd onschadelijk gemaakt door doelman Appels. Naar mate de eerste helft vorderde daalde het niveau aan beide zijden. Een fout in de Achterhoekse defensie luidde de eerste kans voor de thuisclub in. Het duel was niet bijster aantrekkelijk. Daartoe lag het tempo te laag en verliep de aanvalsopbouw van beide ploegen veel te slordig en omslachtig. Vermouth kreeg nog een kansje maar de middenvelder zag zijn inzet over het vijandelijke doel verdwijnen. Aan de andere zijde waren Reniers en Van Weert gevaarlijk. Na iets meer dan een half uur spelen volgde de tweede goede kans voor De Graafschap. De Leeuw kopte een voorzet van Vermouth net naast het vijandelijke doel. Bij de actie van Vermouth raakte tegenstander Kilic ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. In de slotfase van de eerste helft kroop De Graafschap enkele keren door het oog van de naald.

De Graafschap leek na rust met meer aanvallende intenties de kleedkamer uit te komen. Anco Jansen kwam binnen de lijnen en Kaak bleef achter in de kleedkamer. Niets bleek minder waar. Het spel van De Graafschap toonde geen verbetering. Anco Jansen kreeg een goede kans maar zag zijn schot geblokt worden. Verder was het huilen met de pet op en viel er weinig te beleven. Reniers probeerde het namens de thuisclub maar knalde op de vuisten van doelman De Winter. Wederom El Hassnaoui kreeg een goede kans om de score te openen. De aanvaller stuitte echter weer op doelman Appels. Het was de laatste actie van El Hassnaoui, zijn plaats werd ingenomen door Badibanga. De betere kansen waren hierna voor de thuisclub. Keeper de Winter maakte inzetten van Van Moorsel en Vlug onschadelijk. In de slotfase van de wedstrijd liep Evers tegen een oliedomme rode kaart op nadat de verdediger voor de tweede keer de gele prent had gezien. Vlak voor tijd had De Graafschap alle geluk van de wereld toen aanvaller Seuntjes de bal naast het doel schoof.

De Achterhoekers krijgen zondag om 12.30 uur een nieuwe kans om met de Brabanders af te rekenen. Het zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Karakteristiek, donderdag 10 mei 2012 (2e ronde Play-Offs, 1e duel)

FC Den Bosch - De Graafschap 0-0 (0-0)
Scoreverloop: -

Arbiter: Bossen
Toeschouwers: 5.888

Geel De Graafschap: Jochem Jansen
Geel FC Den Bosch:
Peters, Seuntjens

Rood De Graafschap: Ties Evers (2x geel, 84)
Rood FC Den Bosch: -

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Ties Evers, Yuri Rose, Rogier Meijer, Lion Kaak (46. Anco Jansen), Gil Vermouth, Michael de Leeuw (85. Nenad Sreckovic), Soufian El Hassnaoui (74. Ziguy Badibanga).

FC Den Bosch: Appels, Van Buuren, Hofstede, Peters, Brock, Kilic (38. Van Brakel), Van den Broek, Van Moorsel, Reniers, Van Weert (71. Seuntjens), Verbeek (74. Vlug).

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X