Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap op eigen kracht naar Play offs

De Graafschap op eigen kracht naar Play offs

De Graafschap heeft zondagmiddag in een knotsgek duel de play offs veilig gesteld. In Den Haag werd er met 3-5 gewonnen.

Trainer Roelofsen kon in De Haag geen beroep doen op de geschorste Meijer. Middenvelder Rose keerde terug na een keelontsteking. In vergelijking met het laatste duel tegen Excelsior begon Anco Jansen op de bank en mocht Kaak aan de belangrijke wedstrijd beginnen.

De wedstrijd was amper begonnen toen Van de Pavert met een blessure af moest haken. Saeijs kwam binnen de lijnen. Direct na de wissel keken de Achterhoekers tegen een achterstand aan. Vicento kopte bij de eerste paal een vrije trap van Chery binnen. Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. Radosavljevic kopte een voorzet van El Hassnaoui achter zijn eigen doelman: 1-1. De wedstrijd kenmerkte zich door de vele fouten die er aan beide zijden werden gemaakt. De normaliter zeer betrouwbare doelman De Winter had zijn dag niet en stond aan de basis van de 2-1 die door Immers werd binnengeschoten. Ook nu kon de thuisclub niet lang genieten van de voorsprong. De laatste weken flink op dreef zijnde De Leeuw bracht beide teams met een afstandschot op gelijke hoogte: 2-2. Dit was ook de ruststand.

Ook na rust ging het foutenfestival vrolijk verder. Immers profiteerde wederom van geklungel in de Achterhoekse defensie: 3-2. Wederom toonde De Graafschap veerkracht. De Leeuw bracht De Graafschap met een bekeken schuiver op gelijke hoogte: 3-3. De Achterhoekers kregen de smaak te pakken en liepen verder weg. Vermouth scoorde een prachtig doelpunt: 3-4. El Hassnaoui tekende voor het slotakkoord: 3-5.

Door dit mooie resultaat treden de Achterhoekers donderdagavond (19.00 uur) aan in Den Bosch tegen de plaatselijke FC.

Karakteristiek, zondag 06 mei 2012

ADO Den Haag - De Graafschap 3-5 (2-2)
Scoreverloop: 1-0, Vicento (11), 1-1, Radosavljevic (14/eigen doelpunt), 2-1, Immers (23), 2-2, Michael de Leeuw (24), 3-2, Immers (54), 3-3, Michael de Leeuw (60), 3-4, Gil Vermouth (67), 3-5, Soufian El Hassnaoui (78)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 14.273

Geel De Graafschap: Jan-Paul Saeijs, Michael de Leeuw
Geel ADO Den Haag: -

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor (84. Muslu Nalbantoglu), Ted van de Pavert (11, Jan-Paul Saeijs), Ties Evers, Yuri Rose, Lion Kaak, Soufian El Hassnaoui, Gil Vermouth (80. Anco Jansen), Michael de Leeuw, Rydell Poepon.

ADO Den Haag: Coutinho, Ammi (77. Boussaboun), Omeruo, Horváth, Supusepa, Elbers (62. Smolarek), Radosavljevic (59. Mulders), Toornstra, Chery, Immers, Vicento.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X