Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jan-Paul Saeijs: moeilijk, maar goed moment

Jan-Paul Saeijs: moeilijk, maar goed moment

Tegen alle verwachtingen in speelde Jan-Paul Saeijs in 2012 nog veel wedstrijden in de basis van De Graafschap. Toch stopt hij deze maand met het spelen van profvoetbal. "Ze zeggen wel eens dat ik een medisch wonder ben."

De 33-jarige Saeijs, in Doetinchem bezig aan zijn tweede seizoen en binnen de spelersgroep de grote sfeermaker, was bijna het hele kalenderjaar 2011 geblesseerd. Hij kampte met veel blessureleed aan onder meer heup en knie. De lichamelijke klachten waarmee hij medio 2010 bij De Graafschap binnenkwam, zijn in feite nooit echt verdwenen.

"Op een gegeven moment moet je een keuze maken", verklaart Saeijs. "Mijn gesteldheid wordt minder. Het gevoel zegt dat het een beetje over is. Ik zit nu ook op de bank en waarschijnlijk zal het niet makkelijk zijn om bij een andere club door de keuring te komen. Het is heel moeilijk, want ik had nog graag een jaar doorgegaan. Maar dit is een goed moment om af te sluiten denk ik. Alleen voor ADO Den Haag houd ik een heel klein gaatje open. Misschien kan ik daar nog niets betekenen. Het zou de enige profclub zijn waar ik eventueel nog ja tegen zeg", zegt de centrumverdediger die acht jaar in de Hofstad speelde.

Uitgerekend zondag speelt De Graafschap het laatste reguliere competitieduel van dit seizoen bij ADO. Saeijs hoopt daarom vurig op een basisplek in zijn geboorstestad. In Den Haag geniet hij nog altijd een grote populariteit. "Als we veilig waren, zou ik zeker spelen, is mij verteld. Nu is het even afwachten en hoop ik stiekem dat de trainer aan mij denkt. Het zou een prachtige afsluiting zijn."

Saeijs raakte onlangs zijn basisplaats kwijt bij De Graafschap. "Ik vond dat wel heel jammer want we hadden met 3-0 van FC Utrecht gewonnen en dan hoop je de volgende thuiswedstrijd tegen Heracles weer te spelen. Maar het zij zo. De trainer vond dat het team het goed had gedaan tegen Ajax. Het belang van De Graafschap staat natuurlijk voorop en het is ook mijn doel om de club in de eredivisie te houden."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X