De Graafschap pakt punt in Groningen

De Graafschap heeft vrijdagavond een verdiend punt meegenomen uit Groningen. Invaller Anco Janssen tekende met een prachtig doelpunt voor de gelijkmaker: 1-1

Trainer Roelofsen had in vergelijking tot de laatste wedstrijd één mutatie aangebracht in zijn basisopstelling. Wormgoor begon als centrale verdediger waar door Evers op de bank plaats moest nemen. Jochem Jansen begon als rechtsback en moest aanvaller Tadic aan banden leggen.

De thuisclub was in de openingsfase de bovenliggende partij en deelde enkele speldenprikken uit. De beste kans was in die fase voor Texeira. Ook De Graafschap deed al snel van zich spreken. De Leeuw nam na een vlotte aanval de bal ineens op de slof maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Luciano. De Graafschap kwam naar mate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Toch was FC Groningen het gevaarlijkst dat vooral over links voor veel dreiging zorgde. Een vrije trap na een handsbal van Jansen verdween over het doel van De Winter. Na iets meer dan een half uur spelen nam de thuisclub de voorsprong. Jones knalde een voorzet van Tadic binnen: 1-0. De Graafschap leek aangeslagen. De Winter hield het team op de been door Pedersen van het scoren te houden. Ook De Graafschap kreeg in de slotfase van eerste helft twee goede kansen. De Leeuw pikte een foute terugspeelbal van Bacuna op en probeerde doelman Luciano met een bekeken schot te verrassen. In de tegenstoot was Tadic gevaarlijk. Even later knalde Jansen op de vuisten van Luciano na goede doorzetten van Wormgoor. De rebound van Poepon ontbeerde kracht. Vlak voor rust kwamen de Achterhoekers goed weg toen Bacuna net naast het doel van De Winter schoot.

Al snel na rust was doelman De Winter weer belangrijk voor zijn team. De goalie hield aanvaller Texiera met een knappe redding van het scoren. De Graafschap tapte de tweede helft uit een ander vaatje. Gesteund door de hondstrouwe meegereisde supporters ging het op zoek naar de gelijkmaker. Een afstandschot van Vermouth verdiende een beter lot. De Achterhoekers kwamen na 68 minuten spelen op prachtige wijze op gelijke hoogte. Invaller Anco Jansen ontdeed zich van Kiefenbeld en krulde de bal in de verre hoek: 1-1. De gelijkmaker kwam als een mokerslag aan bij de thuisclub dat tot onvrede van het thuispubliek steeds slechter ging spelen. Tadic was nog een keer gevaarlijk maar ook nu stond de betrouwbare doelman De Winter zijn mannetje.

Door het verdiende gelijkspel pakt De Graafschap een belangrijk punt in strijd tegen degradatie. Bovendien begint het team van Roelofsen steeds meer vertrouwen te tanken en wordt er veel strijd geleverd. De Achterhoekers kunnen daarom met vertrouwen naar de degradatiekraker tegen Excelsior toewerken. Verdediger Saeijs pakte een gele kaart moet deze kraker aan zich voorbij laten gaan.