Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Richard Roelofsen: FC Twente is mentale test

Richard Roelofsen: FC Twente is mentale test

De nederlaag zaterdag bij RKC is bij De Graafschap keihard aangekomen. De Doetinchemse club zakte weer naar de laatste plaats. Rechtstreekse degradatie dreigt meer dan ooit seizoen."Degrdatievoetbal spelen is een mentale kwestie. Tegen FC Twente woensdag zal blijken hoe sterk deze ploeg is op dat gebied. De groep zat er flink mee. De klap kwam als een mokerslag aan. We hebben er uitgebreid maar goed over gesproken. Je moet het direct afsluiten en weer proberen op te vangen. Best moeilijk, want er spelen ook andere factoren van buitenaf mee zoals kritiek uit de media. Dat doet wel wat met je", stelt trainer Richard Roelofsen.

"Ik denk niet dat we RKC als leidraad moeten nemen. Daar dwongen we niets af. In de vorige wedstrijden kregen we wel kansen. We hopen Twente morgen meer pijn te kunnen doen. Natuurlijk moet je risico's nemen en je verantwoordelijkheid pakken, maar wat wij kunnen hangt vooral van de tegenstander af', is Roelofsen realistisch.

Waarschijnlijk kiest De Graafschap in het inhaalduel op De Vijverberg woensdag voor een iets meer gedurfde speelstijl waarbij het elftal wat minder ver inzakt dan de afgelopen weken. "Waar het bij ons om gaat en is spelen met compacte linies. En waar dat dan op het veld gebeurt, is mij om het even. Maar als de ruimtes te groot worden, krijgen wij het moeilijk. Je kunt met de voorhoede geen druk naar voren zetten als de achterhoede niet mee doet of achteruit loopt. Dat moet met zijn tienen tegelijk gebeuren."

Wellicht is tegen het technisch meer vaardige FC Twente het slechte veld in Doetinchem in het voordeel van De Graafschap. "In sommige wedstrijden helpt het ons", weet Roelofsen. "De staat van het veld is zorgwekkend. Op dit moment bekijken we alle opties voor de toekomst. Kunstgras dus ook. We moeten in elk geval een keuze maken, maar we niet alleen moeten kiezen voor emotie. Dat kunstgras niet zou passen bij ons imago, vind ik niet meer van deze tijd."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X