Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Tijd Badibanga bij Graafschap lijkt voorbij

Tijd Badibanga bij Graafschap lijkt voorbij

Onder Andries Ulderink was Ziguy Badibanga direct een vaste waarde. Zijn opvolger Richard Roelofsen gunde vleugelspits nog geen speeltijd. Tegen AZ zat de gehuurde Belg zelfs niet bij de selectie. Zijn tijd bij De Graafschap lijkt voorbij.

Ook zaterdag voor het belangrijke duel met RKC zit Badibanga niet eens op de bank. "Ik ben inderdaad ontevreden over hem. Dat heeft met zijn inzet te maken en dat zullen we ook met Anderlecht bespreken binnenkort."

Binnenkort is maandag al in Brussel. Dan ontmoeten De Graafschap en Anderlecht elkaar om over eventuele samenwerking en de situatie rond Badibanga te praten. "Een optie zou kunnen zijn dat het huurcontract per direct wordt ontbonden", zegt directeur Bloemers. "Maar nu is dat allemaal nog te voorbarig. Er is nog geen handtekening gezet. We gaan eerst praten."

Bij De Graafschap ontbreekt in de selectie zaterdag ook Ted van de Pavert. De verdediger liep een bloeduitstorting op na een "knietje" op de training. Verder is ook Nenad Sreckovic geblesseerd. Wie tegen RKC de linksback positie invult, wilde Roelofsen nog niets kwijt. Ties Evers keert terug van een schorsing, maar Jochem Jansen deed het tegen AZ op die plek niet onverdienstelijk. Ook Purrel Frankel is volgens Roelofsen gretig en op de weg terug.

Yuri Rose maakt in elk geval zijn rentree in de basis. De ervaren middenvelder was vorige week enkele dagen ziek, maar stond donderdag weer in het beoogde basisteam dat in Waalwijk de strijd moet aangaan met middenmoter RKC.

Vermoedelijke opstelling: De Winter, Nalbantoglu, Saeijs, Wormgoor, Evers (Jansen); Rose, Meijer, El Hassnaoui, Vermouth; De Leeuw, Poepon

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X