Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest van Vitesse: 2-0

De Graafschap verliest van Vitesse: 2-0

De Graafschap heeft zondagmiddag met 2-0 van Vitesse verloren.

Never change a winning team moet trainer Roelofsen gedacht hebben, hij stuurde het zelfde basiselftal de wei in als een week eerder in Kerkrade: Wormgoor, Fränkel en Sreckovic  zaten niet bij de selectie.

De Graafschap hanteerde in Arnhem dezelfde tactiek waarmee het in de uitwedstrijd tegen Roda JC (0-2) zo succesvol was geweest. Deze tactiek leek De Graafschap in de beginfase geen windeieren te leggen. De Achterhoekers gaven in de openingsfase waarin het tempo niet hoog lag niet veel weg en werd zelfs gevaarlijk. Al na vijf minuten spelen bracht De Leeuw collega aanvaller Poepon knap in stellen. Het afstandschot van Poepon verdween echter hoog over het vijandelijke doel. Even later was het Saeijs de een vrije trap van Vermouth net naast knikte. Ook De Leeuw verscheen gevaarlijk voor het doel van Velthuizen. Hierna schroefde Vitesse het tempo omhoog waardoor er kansen ontstonden voor de thuisclub. Vooral Bony was een plaag voor de Achterhoekse defensie. Doelman De Winter wist een schot en een kopbal onschadelijk te maken maar had na een half uur spelen geen antwoord op een afstandschot van de aanvaller: 1-0. Vitesse ging hierna opzoek naar meer. Doelman De Winter die weer een goede wedstrijd speelde hield in de slotfase van het eerste deel Kashia van het scoren en zo De Graafschap in de wedstrijd.

Ook na rust zette Vitesse de Achterhoekers van meet af aan onder druk. Er ontstonden wat kansen voor de thuisclub en veraste Ever doelman De Winter bijna met een terugkopbal. Naarmate de tweede helft vorderde leek De Graafschap onder de druk uit te kruipen en werd het wat brutaler. El Hassnaoui schoot na een afgeslagen corner net naast. Doordat De Graafschap op zoek ging naar de gelijkmaker ontstond er meer ruimte op het veld en kwam Vitesse er gevaarlijk uit. De Graafschap kreeg al snel de deksel op de neus. Buttner toefde Rose bij de zijlijn af waarna Van der Heijden aanvaller Havenaar in stelling die de wedstrijd op slot gooide: 2-0. De Graafschap bracht hierna Badibanga en Gyasi voor De Leeuw en Vermouth. In de slotfase incasseerde Evers en El Hassnaoui een gele kaart. Evers moet hierdoor de thuiswedstrijd tegen AZ aan zich voorbij laten gaan.

Karakteristiek, zondag 04 maart 2012

Vitesse - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Bony (34), 2-0, Havenaar (73)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 16.757

Geel Vitesse: Kalas
Geel De Graafschap:
Ties Evers, Soufian El Hassnaoui

Vitesse: Velthuizen, Yasuda, Kashia, Kalas, Van Aanholt, Ibarra, Annan, Van der Heijden, Büttner, Bony, Havenaar (74. Van Ginkel).

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Jan-Paul Saeijs, Ted van de Pavert, Ties Evers, Yuri Rose, Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Gil Vermouth (74. Edwin Gyasi), Michael de Leeuw (74. Ziguy Badibanga), Rydell Poepon.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X