Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Richard Roelofsen ziet sfeer en plezier

Richard Roelofsen ziet sfeer en plezier

Volgens Richard Roelofsen heeft de zege bij Roda JC de spelers van De Graafschap "een enorme boost" gegeven. Dat blijkt volgens de trainer uit de trainingen.

"Zo'n resultaat is voor de stemming allesbepalend. Er is veel plezier. Een wereld van verschil met voorgaande weken. Het schept voor mij moed en vertrouwen", aldus de Doetinchemmer.

De technische staf kiest tegen Vitesse vrijwel zeker niet voor de ervaren verdedigers Wormgoor en Fränkel, maar laat opnieuw de "jonkies" Evers en Van de Pavert spelen. Wormgoor en Fränkel zijn net terug van blessures. "Fysiek moet alles wel 100 procent zijn bij een speler. Daar moet ik van overtuigd zijn en als je daarover twijfelt, is het voor mij een duidelijk verhaal."

De Graafschap wil tegen Vitesse meer aan het voetballen komen dan bij Roda JC, hoewel Roelofsen in Arnhem opnieuw voor een verdedigende tactiek zal kiezen. "Zij spelen met drie spitsen waardoor wij inderdaad op het middenveld op papier een mannetje meer hebben. Het gaat er om hoe zij dat gaan oplossen. Dekken ze door op Meijer, waardoor wij in El Hassnaoui de vrije speler hebben? Ik denk dat ze zondag met een verdedigende middenvelder zullen spelen."

Roelofsen weet dat Vitesse in een slechte fase zit met slechts éen overwinning in 2012. "Zij zullen ook wat moeten. Ik denk dat de schrik er daar goed in zit. Tegen Vitesse verwacht ik dat wij meer kansen krijgen om te voetballen dan bij Roda. Maar het moet wel functioneel zijn. Het gaat om het maken van logische keuzes. Als je twijfelt moet je soms ook kiezen voor de niet voetballende oplossing."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X