Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap blijft op De Vijverberg

De Graafschap blijft op De Vijverberg

De Graafschap krijgt geen nieuw voetbalstadion op het voormalige Vredesteinterrein in Doetinchem. De club hoopte vurig op die locatie, maar de grondeigenaar had het politiebureau al de plek toegewezen, waar het stadion moest gaan komen. De Achterhoekse club blijft nu definitief op de Vijverberg, zo is ook de gemeente Doetinchem meegedeeld.

Bouwer BAM en de club hebben de afgelopen maanden wanhopig geprobeerd om in overleg met de politie een andere lokatie te vinden, maar die zagen dat niet zitten. Opvallend is dat Sietze Veen, die namens De Graafschap de kar trok voor een nieuw stadion, onlangs nog liet weten dat hij weinig problemen verwachtte met een vrijwillige verhuizing van het al geplande bureau.

Dat Vredestein nu van de baan is, mag opnieuw een fikse tegenvaller genoemd worden voor De Graafschap. De Doetinchemse club is al jaren bezig met een locatie voor een multifunctioneel complex. Zo werd onder meer gekeken aan de A18 bij Wehl en waren er ook verschillende andere opties in beeld.

Aannemer en grondeigenaar Van Wijnen gaf eind vorig jaar al diverse malen aan dat het moeilijk wordt voor de voetbalclub om zich op het Vredesteinterrein te vestigen. Dit omdat zij de politie al grond hadden verkocht waar zo ongeveer de middenstip stond gepland van het nieuwe stadion.

De Graafschap zegt zich nu te concentreren op de huidige Vijverberg. Mogelijk kan het stadion gerenoveerd en uitgebreid worden. Dat is volgens de club nodig om financieel en sportief verder te kunnen groeien.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X