Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Michael de Leeuw kijkt zijn ogen uit

Michael de Leeuw kijkt zijn ogen uit

In het Achterhoekse dorp Nieuw-Dijk tegen de club die luistert naar de fameuze naam Sprinkhanen, beleeft Michael de Leeuw zijn ontgroening als speler van De Graafschap. Het geel-zwart van Veendam werd een maand eerder ingeruild voor het blauw-wit van de Doetinchemse club en op deze zaterdagavond begint voor de Superboeren de toer door de regio.

Een toer die zich jaarlijks meer en meer overtreft. Ook vandaag klampt een grote menigte de ploeg van trainer Andries Ulderink aan. De laatste seizoenkaarten moeten nog verkocht worden, maar wie vandaag de immense populariteit van de Achterhoekse club ziet, twijfelt daar geen moment aan. Enkele minuten na de wedstrijd tegen de jubilerende Vijfdeklasser, die met 0-5 werd gewonnen, kijkt De Leeuw nog zijn ogen uit. “Bij de eerste training afgelopen maandag vond ik het al druk en merkte ik de populariteit, maar dit overtreft al mijn verwachtingen”. Begint hij, terwijl er een rij met jeugdige fans staat te popelen om zijn handtekening. ‘Bij Veendam kwamen ook wel wat mensen kijken, maar dat was totaal niet vergelijkbaar met hier. En zo heb ik in mijn eerste week al meer dingen ervaren die volledig anders zijn. Ik voel me nu ook pas echt een profvoetballer.  Alle kleine dingen rond het team en de club, het is vele malen groter en professioneler dan ik altijd gewend was. Neem het stadion; op De Vijverberg heb ik mijn ogen uitgekeken. Een roltrap, iets kleins, maar wel een verschil met De Lange Leegte. Het is misschien wat vroeg om te zeggen maar ik heb nu al het gevoel dat dit de juiste stap is.

Dit is een klein deel van het interview uit Voetbal International. Voor het hele interview raden we u aan nummer 27 van Voetbal International te kopen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X