Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Karelse: Het was even puzzelen

Karelse: Het was even puzzelen

Dit seizoen waren er zelden verrassingen in het elftal van trainer John Karelse op te merken, maar na de wedstrijd tegen Excelsior moest er toch wat gepuzzeld worden, om morgen tegen De Graafschap goed voor de dag te komen.

Bijna iedereen in Breda wilde de nederlaag van NAC tegen Excelsior zo snel mogelijk vergeten. NAC-trainer John Karelse echter niet en besteedde de afgelopen week aandacht aan de dingen die er fout gingen. "Juist deze wedstrijden moet je analyseren om te kunnen verklaren wat er misging. Ik vind dat je je elke week in de wedstrijd moet knokken en dat daarna de focus op het voetbal moet liggen. Vorige week begonnen we te laat met die werklust."

Zaterdagavond wil NAC zich dus graag revancheren van enerzijds de nederlaag in Rotterdam en anderzijds de nederlaag in Doetinchem, eerder dit seizoen. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zal dit moeten gebeuren met een gewijzigde basisopstelling, want er zijn aantal wat afwezigen. Zo zijn Luijckx, Bonevacia en Botteghin geschorst, Zonneveld (achillespees) en Van Fessem (gebroken rib) geblesseerd, is Bouwman vertrokken naar Inter Turku en moet een echo uitwijzen of Gilissen (kuit) wedstrijdfit is. "Dit is de eerste keer dit seizoen dat we zo veel wijzigingen door moeten voeren. We hebben ervoor gekozen dat Buijs en Koenders morgen het centrum van de verdediging vormen en Bayram keert terug in de basis, waardoor Lasnik een linie zakt."

Ondanks de lage klassering op de ranglijst heeft De Graafschap genoeg kwaliteiten in huis om het NAC morgen lastig te maken, vindt ook Karelse: "Poepon is een gevaarlijke spits en de ploeg speelt altijd met veel enthousiasme en oppertunisme. Ik hoop dat wij de goede serie thuiswedstrijden een vervolg kunnen geven en de eerste drie punten van 2012 veilig kunnen stellen. Als we ons eigen spel spelen en het op kunnen brengen om vanaf het begin van de wedstrijd voor elke meter te knokken, heb ik vertrouwen in een positief resultaat", besluit Karelse na de afsluitende training.

De wedstrijd tegen De Graafschap begint zaterdagavond om 19.45u.

Bron: nac.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X