Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap blijft weer puntloos achter

De Graafschap blijft weer puntloos achter

Bij De Graafschap werd met het nodige vertrouwen uitgekeken naar het eerste duel na de winterstop, maar sc Heerenveen won op De Vijverberg redelijk eenvoudig: 0-2. Andries Ulderink zag dat zijn ploeg zich nauwelijks raad winst met het mannetjes meer, waarover het bijna 50 minuten de beschikking had.

De thuisploeg wist dat het zou moeten aantreden zonder de geschorsten Meijer en Rose. Voor nieuweling Ziguy Badibanga was er direct een basisplaats. De andere nieuwkomer Jordan Carcia-Calvete startte op de bank. Achterin keerden Saeijs en Nalbantoglu na lange tijd terug in de basis. Op het middenveld kreeg Kaak de voorkeur boven El Hassnaoui.

De Graafschap opende sterk. Badibanga liet zich meteen zien. Hij vond al snel Poepon, die aflegde op De Leeuw. De oud-speler van Vaandam had echter te veel tijd nodig voor een gevaarlijke uithaal.

Niet veel later lag de bal aan de overkant op de stip. Bij een vrije trap kreeg spits Dost een duw van collega Poepon. De gegeven penalty werd door Dost zelf benut: 0-1. Het bracht de Achterhoekers even uit evenwicht, maar het herstel volgde snel. Al werd men nauwelijks gevaarlijk in de zestien. Tot verbazing van velen moesten de bezoekers nog voor rust met tien man verder. Arbiter Janssen  zag in een overtreding van Janmaat op De Leuw een rode kaart. Een lachwekkende misser van de Limburger. Nog voor rust was Fränkel dichtbij de gelijkmaker. Vandenbussche tikte het schot van de linksback over.

Meteen na rust schoot Poepon (op aangeven van Badibanga) over. De Graafschap probeerde het wel, maar was weinig dreigend, veel ging breed, een oplossing in de diepte werd niet gevonden. Heerenveen was in de counter dreigender. Het gevaar van De Graafschap bestond uit twee vrije trappen.

Zo’n tien minuten voor het einde gooide Bas Dost met zijn tweede treffer het duel in het slot, nadat Narsingh niet zelfzuchtig was: 0-2. In de slotfase was er nog wel het debuut van Carcia-Calvete als Superboer. Zo bleef de laatste winst op De Vijverberg dit seizoen die tegen NAC op 21 oktober (3-1).

Karakteristiek, zaterdag 21 januari 2012

De Graafschap - sc Heerenveen 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Dost (12/penalty), 0-2, Dost (78)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 12.202

Geel De Graafschap: Michael de Leeuw, Lion Kaak
Geel sc Heerenveen: Zomer, Dost, Gouweleeuw, Schmidt

Rood: sc Heerenveen: Janmaat (grove overtreding, 41)

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor (51. Ted van de Pavert), Jan-Paul Saeijs (79. Jordan Garcia-Calvete), Purrel Fränkel, Lion Kaak, Michael de Leeuw, Gregor Breinburg (66. Soufian El Hassnaoui), Ziguy Badibanga, Rydell Poepon en Nenad Sreckovic.

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, Breuer, Kums, Djuricic (90+2. Roorda), Elm, Narsingh, Dost (75. Valpoort) en Rajiv van la Parra (46. Schmidt).

Overig

Seizoenstatistieken

Karakteristiek, zaterdag 21 januari 2012
De Graafschap  - sc Heerenveen 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Dost (12/penalty), 0-2, Dost (78)
Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 12.202
Geel De Graafschap: Michael de Leeuw, Lion Kaak
Geel sc Heerenveen:  Zomer, Dost, Gouweleeuw, Schmidt
Rood: sc Heerenveen: Janmaat (grove overtreding, 41)
De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor (51. Ted van de Pavert), Jan-Paul Saeijs  (79. Jordan Garcia-Calvete), Purrel Fränkel, Lion Kaak, Michael de Leeuw, Gregor Breinburg (66. Soufian El Hassnaoui), Ziguy Badibanga, Rydell Poepon en Nenad Sreckovic.
sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, Breuer, Kums, Djuricic (90. Roorda), Elm, Narsingh, Dost (75. Valpoort) en Rajiv van la Parra (46. Schmidt).

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X