Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Andries Ulderink voelt zich nooit een passant

Andries Ulderink voelt zich nooit een passant

De Graafschap heeft vrijdagmiddag in Turkije het trainingskamp zo goed als afgesloten. Zaterdag vliegt de selectie terug naar Doetinchem. Trainer Andries Ulderink viel in Side op door zijn enorme werklust. Ieder uur van de dag was de Aaltenaar keihard aan het werk voor De Graafschap. Hij liet de ploeg niet overdreven veel trainen, maar zelf was Ulderink, die ook technische zaken in zijn pakket heeft, continu bezig met bellen, praten, regelen en observeren.

Neem je niet teveel hooi op je vork?
"Mijn rol is ook zeker zwaarder na het vertrek van Leen Looyen. Maar het is mijn allergrootste uitdaging om van De Graafschap een stabiele eredivisieclub te maken. Ja, ik weet dat trainers passanten zijn. Maar ik kan dat niet en heb oog voor alles binnen de club. Zo werkte ik ook bij Go Ahead Eagles. Het zal mij nooit gebeuren dat als ik ooit vertrek deze club dat De Graafschap in financiele problemen zit. Zo kan ik niet werken en zo zit ik niet in elkaar. Dat zit niet in de aard van het beestje. Je hebt een verantwoordelijkheid naar zoveel mensen die de club volgen."

Het viel mij op dat je de ploeg niet overdreven veel liet trainen. De hoofdmacht speelde ook maar één oefenduel tegen Nurnberg. Daarna liet je anderen spelen.
De spelers hebben geen vrije dag gehad en als ze morgen thuiskomen zijn ze gesloopt. We hebben daarnaast elke dag gewoon getraind. Het heeft geen zin om de ploeg over de kling te jagen. Het seizoen is lang en dat vergt een hele conditionele belasting. De meeste spelers hebben bovendien 90 minuten gemaakt."

Er gebeurde best het een en ander rondom spelers en meestal lag dat direct op straat.
Daar erger ik mij kapot aan. Als ze terug zijn, zullen we dat met bepaalde mensen in de organisatie zeker bespreken. Het zorgt voor onrust binnen het elftal en daar schiet ik niets mee op.

Komt Jordy Buijs terug bij De Graafschap?
Het is één van de namen die op ons lijstje staan. Dan moet je denken aan zes of zeven spelers die voor de positie van centrale verdediger in aanmerking komen en waar wij naar kijken. Het is slecht dat zoiets dan weer naar buiten komt. Ik kan er niets over zeggen. Er is ook nog een partij NAC waar we dan mee zouden moeten praten.

Poepon zei zojuist dat hij open staat voor een vertrek naar ADO Den Haag. Wat hem betreft zelfs per direct.
Ik ken de ambities van Rydell. Die zijn vrij duidelijk. Maar laat ik helder zijn. ADO heeft duidelijk gezegd dat het om een transfer in de zomer gaat. Daar gaan we binnenkort over praten. Dat hij ADO een stap omhoog vindt daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Zoals ik ook weet dat Rydell ooit graag in Engeland zou willen voetballen.

Terug naar de huidige situatie van De Graafschap. Jullie zijn heel slecht de winterstop in gegaan. Heb je nog genoeg grip op de groep?
Tegen Heracles waren we machteloos en zo voel je je dan als trainer ook. Het meest frustrerende is dat je meteen achterkomt. Maar vergeet niet dat we veel jonge spelers hebben die er meteen moesten staan. We wilden geen risico nemen met Muslu en Saeijs. Misschien ben ik achteraf iets te voorzichtig geweest en had ik sneller moeten zeggen Muslu laat het maar zien. Maar wij als technische staf vonden het verstandiger dat niet te doen. Ik denk dat we beter kunnen. Ik verwacht ook meer en dat mogen de mensen ook doen. Met bepaalde ploegen kunnen we ons gewoon goed meten. Daarbij denk ik dat de sfeer in de groep gewoon goed is. Er is ook hier in Turkije af en toe veel gelachen en dat is ook goed en belangrijk."

Dan de versterkingen Badibanga en Calvete. Ze maakten tegen Rapid Chisinau een goede indruk.
Zeker. Het is een genot om dat soort spelers te zien. Ik ben zeer gecharmeerd van dat soort voetballers. Het eerste uur heeft Jordan amper een bal verloren. Hij liet veel goede dingen zien. Ik ben positief, maar we gaan eerst eens rustig met de technische staf praten. Badibanga past zich snel aan. Het is toch een ander soort voetbal voor hem, maar in zijn spel zit veel dreiging.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X