De Graafschap wint benefietwedstrijd: 1-10

Vrijdag 20 maart arriveerde de (bijna) voltallige selectie van De Graafschap ’s-middags bij stichting De Glindster in De Glind.  Deze stichting zet zich in voor jongeren die om diverse redenen in problemen zijn gekomen. Na een welkomstwoord door de dagvoorzitter bezochten de spelers van De Graafschap samen met de spelers van SV De Glind de achtergelegen kinderboerderij en konden de vele soorten dieren aanschouwen. Hierna volgde een fotoshoot van beide teams en een pastabuffet.

Ook onze supportersvereniging was van de partij met Guus en met de pupillen van SV De Glind hebben we een mooie erehaag met vlaggenparade gecreëerd.

De opkomst van de spelers en het arbitrale trio was een groots spektakel compleet met samba danseressen en muzikanten. Ook onze spelers ontgingen de schoonheid van deze schaars geklede dames blijkbaar niet, want na het startsignaal van de scheidsrechter vlogen de vonken er al gelijk vanaf. In de 2e minuut scoorde Yuri Rose via een fraaie kopbal de 0-1. Nog geen 4 minuten later volgde een treffer van Vito Wormgoor 0-2. Kaye Coppoolse wist het net in de 8e minuut te treffen 0-3 na een fraaie voorzet van Geoffrey Hairemans, om vervolgens in de 15e minuut de 0-4 op het scorebord te zetten. Jordy van de Kracht, die deze wedstrijd het doel van de Superboeren mocht verdedigen, had weinig werk te verrichten in de eerste helft. De mannen van Darije Kalezic hadden het absolute overwicht en de bal bevond zich hoofdzakelijk op de helft van de thuisclub. Ted van de Pavert verhoogde de score op 0-5 in de 40e minuut. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft stond er op Jordy van de Kracht na een compleet nieuw elftal op het veld, waarbij de jongere garde ruim vertegenwoordigd was. O.a.: Jonathan Goosen, Remy Raterink , en Lion Kaak. Niet te onderschatten, want de score werd aardig opgeschroefd door doelpunten van Rick Sebens 0-6, Remy Raterink 0-7, een benutte penalty die doelman Jordy van de Kracht mocht nemen en met een poeier het doel trof 0-8. Rogier Meijer wist de 0-9 te scoren. Toen was de beurt aan SV De Glind en via een strafschop kwam het scorebord op 1-9 te staan door toedoen van doelman Raymond Blankenstein. 10 minuten voor tijd besliste Niek Sebens de wedstrijd en werd het 1-10.

Bij het verlaten van het veld werden de spelers opgewacht door kinderen die een handtekening wilden op hun elftalfoto van De Graafschap. Deze verzoeken werden veelvuldig ingewilligd. De spelers vertrokken naar de kleedkamers in De Glindster, waarna nog een broodje klaar stond in de kantine. Het seizoen 2010-2011 zit er op en nu volgde het afscheid nemen van de spelers die ons gaan verlaten en van de trainer. Darije Kalezic, die zo succesvol gepresteerd heeft, dat De Graafschap ook volgend seizoen zonder nacompetitie in de Eredivisie behouden blijft. Een hecht team is het, waarvan een aantal spelers volgende week samen op vakantie gaat naar een lekker warm oord.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.