Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap figureert in Akmaar: 4-0

De Graafschap figureert in Akmaar: 4-0

De Graafschap heeft zaterdagavond kansloos met van AZ verloren. De Achterhoekers speelden een figurantenrol tegen de Alkmaarse koploper.

Het team van trainer Ulderink begon gehavend aan de wedstrijd. Buiten de geblesseerden Sreckovic en Kujala moest ook Breinburg tijdens de warming up afhaken. Hierdoor begonnen El Hassnaoui, Fränkel en Overgoor in de basis. Meijer verving Kujala op het middenveld.

De Graafschap trof in AZ een tegenstander die uit was op revanche na slechte resultaten in uitwedstrijden tegen Heerenveen en Excelsior. De thuisclub nam vanaf het begin het heft in handen. Toch kwamen de Achterhoekers in de openingsfase buiten een redding van De Winter op een inzet van Holman niet echt in de problemen. Naarmate de eerste helft vorderde werd de druk op de Achterhoekse defensie groter en groter. De Graafschap beperkte zich uitsluitend tot verdedigen en wist de bal amper in de ploeg te houden. Dit resulteerde in de 23e minuut tot het openingsdoelpunt. Een aanval over links via Holman en Poulsen bereikte Maher. Het jeugdige talent bedacht zich geen moment en joeg de bal via de onderkant van de lat binnen: 1-0. De Graafschap kon er niets tegenover stellen en amper tien minuten later was het weer raak. Wederom begon de aanval op de linkerflank. Holman bereikte Poulson die in de korte hoek raak schoot: 2-0. Hiermee leek de wedstrijd al vroeg in het slot te vallen. Middenvelder De Leeuw probeerde het nog na een afgeslagen corner met een bekeken boogbal vanaf de rand van de zestien maar keeper Esteban liet zich niet verrassen. Dit was dan ook één van de weinige wapenfeiten die de Doetinchemmers lieten zien. Tot overmaat van ramp viel ook Poepon met een blessure uit. De spits werd vervangen door Kaak.

Ook in de tweede helft toonde het spel van De Graafschap geen verbetering. Het was AZ dat heer en meester was. Het krachtsverschil was door de blessures en de smalle Doetinchemse selectie erg groot. Bovendien leek de formatie van Ulderink al bezig te zijn met het cruciale treffen tegen RKC van aanstaande vrijdag. Meijer en Rose die beiden qua gele kaarten op scherp staan, waren onzichtbaar. Al snel na rust was het Wormgoor die na aangeven van Altidore zijn eigen doelman verschalkte: 3-0. Ook middenvelder Overgoor viel met een blessure uit. Zijn plaats werd ingenomen door de jeugdige Cavlan die zijn debuut maakte. De Graafschap was het ideale medicijn voor de Alkmaarders die met verzorgd aanvallend voetbal het zelfvertrouwen weer op wisten te vijzelen. Het slotakkoord was voor Benschop. De invaller verschalkte de ver uit zijn doel gekomen De Winter. Wormgoor probeerde met een uiterste krachtsinspanning de inzet onschadelijk te maken maar kwam te laat: 4-0.

Karakteristiek, zaterdag 10 december 2011

AZ - De Graafschap 4-0 (2-0)
Scoreverloop:
1-0, Maher (22), 2-0, S. Poulsen (31), 3-0, Wormgoor (54/eigen doelpunt), 4-0, Benschop (79)

Arbiter: Liesveld
Toeschouwers: 16.198

Geel AZ: -
Geel De Graafschap:

AZ: Esteban, Reijnen, Viergever, Moisander, Poulsen, Rasmus Elm (62. Klavan), Maher, Wernbloom, Beerens (70. Benschop), Altidore en Holman (68. Gudmundsson).

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Purrel Fränkel (72. Xhelil Abdulla), Michael de Leeuw, Yuri Rose, Rogier Meijer, Sjoerd Overgoor (58. Caner Cavlan), Soufian El Hassnaoui, Rydell Poepon (37. Lion Kaak).

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X