De Graafschap wint oefenduel met Schalke 04 (U23)

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenwedstrijd op De Vijverberg met 4-0 gewonnen. Tegenstander was het elftal van Schalke 04 (onder 23).

Verdediger Rio Hillen maakte zijn rentree bij de Superboeren na een knieblessure. Na een succesvolle operatie en een revalidatieperiode viel hij de tweede helft in.

Ook Basar Önal was na een maand buiten spel door een liesblessure er weer bij. Hij viel ook in de tweede helft in en maakte daarmee zijn comeback.

Beide ploegen ontliepen elkaar in de eerste helft niet veel. Na een eigen doelpunt in de 25e minuut (Grace Bokake Bolufe versloeg zijn eigen doelman met een lob) werd de tweede pas echt goede kans voor De Graafschap benut door Xandro Schenk. Hierdoor ging De Graafschap met een 2-0 stand de rust in.

Na de rust werd er veel gewisseld door trainer Jan Vreman. Invallers Jardell Kanga werd vrijgespeeld op het randje van de zestienmeter en zorgde voor de 3-0.

Het laatste doelpunt was de mooiste van de middag. Invaller Jim van der Logt werd met een mooie steekpass van Lion Kaak op weg gestuurd, waarna hij rustig afronde en de eindstand op 4-0 bracht.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 22 maart 2024 (Oefenwedstrijd 2023-2024)

De Graafschap - Schalke U23:
4-0

Doelpuntenmaker(s)1-0 Grace Bokake Bolufe (e.d.), 2-0 Xandro Schenk, 3-0 Jardell Kanga, 4-0 Jim van der Logt

Opstelling De Graafschap eerste helft: Jansen; Fortes (C), Hardeman, Schenk, Büttner; Warmerdam, Brittijn, Mahi (30. Yadir); Colyn, Seuntjens, Van Gilst

Opstelling De Graafschap tweede helft: Wieggers; Fortes (C) (60. Van Riel), Hillen (75. Schoppema), Schenk (60. Willemsen), Büttner (60. Van der Logt); Warmerdam (60. Wevers), Brittijn (60. Kaak), Yadir (75. Kanga); Colyn (60. G. Büttner), Haen, Van Gilst (60. Önal)

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)

Jong FC Utrecht

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.