Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Quick Boys weet ook bekerwinst te boeken op De Graafschap

Quick Boys weet ook bekerwinst te boeken op De Graafschap

De Graafschap wist in de eerste ronde van de KNVB Beker het thuisduel met FC Emmen met 2-0 winnend af te sluiten. Tijdens de loting werd bekend dat Quick Boys uit de Tweede Divisie de tegenstander werd. De club uit Katwijk aan Zee schakelde in de vorige ronde NAC Breda (1-0 winst) uit.

Tijdens een fraaie opkomst kwamen de spelers het veld op. Het was de uitspelende ploeg met een aanval vanaf de linkerkant. Levi Schoppema gaf voor op Devin Haen, maar de spits kon niet bij de bal. De thuisploeg liet zich zien en dat was na een half uur spelen op het scorebord ook duidelijk. Een steekpass op Van Duijn leverde het eerste gevaar en zelfs de 1-0 op.

Niet veel later opnieuw een poging van Van Duijn, maar ging voorlangs. Aan de andere kant leek De Graafschap op gelijke hoogte te komen via Devin Haen, maar de assistent-scheidsrechter zag buitenspel. Vervolgens leek Devin Haen de bal langs de keeper te krijgen, maar kon de inzet door een verdediger voor de doellijn weggewerkt worden.

Het laatste schot van de eerste helft kwam van Broekhuizen, welke naast ging. De Graafschap probeerde het in de tweede helft wel, maar kwam tot weinig kansen. Basar Önal kon terug leggen op Devin Haen, maar de aanvaller kon niet volledig uithalen. Een schot van afstand via Philip Brittijn leverde de doelman van Quick Boys nog problemen op, maar herstelde zich.

Nadat ook David Flakus Bosilj het vizier niet op scherp had staan, verdubbelde Quick Boys de stand. Een voorzet vanaf de rechterkant werd eenvoudig door Van Duijn binnen geschoten, 2-0. In het restant van de wedstrijd zat het er niet in dat er nog een doelpunt zou volgen van de Doetinchemse club.

De eerste bekerstunt in deze tweede ronde was dus gemaakt. Quick Boys weet na NAC Breda ook van een andere Eerstedivisionist De Graafschap thuis te winnen. Rest nu dat de Superboeren nog één wedstrijd spelen dit kalenderjaar. In competitieverband komt vrijdag 22 december Jong PSV op bezoek. De aftrap op stadion De Vijverberg is 20:00 uur.

Foto: De Graafschap

Dinsdag 19 december 2023 (KNVB-beker 2023-2024)


Quick Boys - De Graafschap:
2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sem van Duijn (28.), 2-0 Sem van Duijn (76.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 5.000

Opstelling Quick Boys: Van der Helm ©, Bosman (74. De Beste), Staal, Meerstadt, Nwankwo, Owusu, Offerhaus, Reinders (81. Kamp), Junte (81. L. van Duijn), Broekhuizen, Van Duijn (89. Van Tol).

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Levi SchoppemaLion Kaak (70. Anis Yadir), Simon Colyn (61. Philip Brittijn), Donny Warmerdam, Tristan van Gilst (61. David Flakus Bosilj), Devin Haen (61. Hüseyin Dogan), Basar Önal (81. Blnd Hassan).

Gele kaart(en) Quick BoysVan Duijn (48.), Broekhuizen (68.), Van den Meiracker (90+2.)

Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Quick Boys:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X (Twitter) 

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X