Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

"Droomlocatie" voor Graafschap valt af

De Graafschap krijgt geen nieuw voetbalstadion op het voormalige Vredesteinterrein in Doetinchem. Dat hebben BAM Utiliteitsbouw en grondeigenaar Van Wijnen bevestigd."We zijn er niet uitgekomen", zegt projectleider Nieuwenhuizen.

Eigenaar Van Wijnen vindt de risico's van verkoop van grond waar het stadion zou moeten komen te groot. BAM is woedend nu de deal is afgeketst. "Ik vind ze onbetrouwbaar, want we hadden duidelijke afspraken gemaakt. Samen zouden we bouwen en ontwikkelen. Als BAM waren we ook bereid heel ver te gaan en na veel gesprekken waren we vorige week ook heel dichtbij een akkoord. Dit komt nu ineens als donderslag bij heldere hemel", zegt een teleurgestelde BAM-directeur Jeroen Troost.

Om financieel door te groeien wil De Graafschap weg van De Vijverberg. Eerst keek de club naar een plek aan de A18 bij Wehl, maar dat bleek te duur. "Dit was de droomlocatie", vervolgt Troost. "We zijn boos en teleurgesteld, maar gaan nu op zoek naar een alternatief. Het is dus niet zo dat er geen stadion komt voor De Graafschap. We gaan door."

Volgens BAM was de enige optie van Van Wijnen dat BAM de volledige grondexploitatie zou overnemen. "Dat doen we natuurlijk niet. We hadden al een bod gedaan van zes miljoen euro voor de grond. We waren bereid om mee te werken aan de verplaatsing van het politiebureau. We hebben het maximale gedaan. Dit was een geweldige kans. Ik snap er niets van, maar ze zullen wel een ander plan hebben."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 23 februari om 20:00 uur tegen FC Den Bosch.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)