De Graafschap bekert verder na winst op FC Emmen

De Superboeren hebben gisterenavond zonder al te veel moeite de 2e ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer Jan Vreman won met 2-0 van FC Emmen.

In tegenstelling tot afgelopen vrijdag stonden er 6 andere spelers aan de aftrap bij de Doetinchemmers. Vanaf het begin, was de Graafschap, de bovenliggende partij. In de eerste tien minuten was het de Emmen doelman Oelschlägel, die zijn ploeg op de been hield op inzetten van David Flakus Bosilj en Philip Brittijn.

Ondanks het feit dat beide ploegen weinig creëerden was het de thuisploeg dat onverwachts aan de leiding kwam. Uit een voorzet van Levi Schoppema is het oud Graafschap speler Robin Schouten die de bal achter zijn eigen doelman werkt. 1-0

Kort na het doelpunt was het de debuterende verdediger Joran Hardeman die van dichtbij zijn kopbal gekeerd ziet worden door keeper Oelschlägel.

Dat de Superboeren de score voor rust niet verder uitbouwden had het aan zichzelf te wijten. Het was in de eindfase van de aanvallen vaak te slordig. Vijf minuten voor het rustsignaal schoot Mihoun Mahi in een kansrijke positie de bal jammer genoeg een metertje over het Emmen doel.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Beide ploegen wisselden in de rust tweemaal. Veel veranderde dit niet aan het spelbeeld. De Graafschap bleef de sterkere partij en kreeg 5 minuten na de thee opnieuw een mogelijkheid de score te verdubbelen. Uit een voorzet van David Flakus Bosilj is het Tristan van Gilst die het leder net naast schiet.

De volgende kans is voor Blnd Hassan in de 70e minuut. Uit een moeilijke hoek is het doelman Oelschlägel die redding weet te brengen. In de jacht op de gelijkmaker is het eerst Ben Scholte die met een hard schot bijna doelman Thijs Jansen weet te verrassen. Niet veel later voorkomt de Graafschap doelman met een prachtige redding, in de korte hoek, een bijna eigen doelpunt van Joran Hardeman na een inzet van Huijzer.

In de slotfase was het de ploeg van trainer Fred Grim die wat meer aanzette. Vijf minuten voor tijd is het El Messaoudi, dicht bij de gelijkmaker, zijn schot belandde echter op de kruising.

In de blessuretijd is het De Graafschap dat goed profiteerde van de ruimte die het kreeg. In eerste instantie weet Oelschlägel een inzet van Huseyin Dogan in de verre hoek nog te keren. In de rebound is het Simon Colyn die met een snoeihard schot de bal tegen de touwen schiet. De Graafschap wint met 2-0 en gaat verder naar de volgende ronde in de KNVB-beker.

Meer foto's rond deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!*.

* Foto's in dit verslag en het fotoalbum zijn beschikbaar gesteld door Joop Kappert

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Dinsdag 31 oktober 2023 (KNVB-beker 2023-2024)

De Graafschap - FC Emmen: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Robin Schouten (20. / eigen doelpunt), 2-0 Simon Colyn (90+2.)

Arbiter: Blank | Toeschouwers: 6.854

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Levi Schoppema, Philip Brittijn (46. Donny Warmerdam), Mimoun Mahi (46. Simon Colyn), Lion Kaak; Tristan van Gilst (90+2. Elie Raterink), David Flakus Bosilj (67. Hüseyin Dogan) en Basar Önal (67. Blnd Hassan)

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel; Schouten, Heylen, Vos, Hardeveld (46. Burnet); Kieftenbeld ©, Smeets; Mendes, Scholte (79. Brouwer), Ubbink (79. Huijzer); Parzyszek (46. El Messaoudi).

Gele kaart(en) De Graafschap: Hardeman (63.), Dogan (87.)

Gele kaart(en) FC Emmen: Vos (75.)