Superboeren verliezen 2e editie Freundschaftspiel des Jahres

Lang hebben we erop moeten wachten. Ruim 4 jaar. Maar gistermiddag werd dan voor het eerst sinds 14 november 2019 weer tegen elkaar geoefend. Austragungsort was het PCC-Stadion in Duisburg – Homberg

Ruim 2250 toeschouwers waren deelgenoot van de overwinning van MSV Duisburg op De Graafschap van het Freundschafspiel des Jahres.

Door een kleine vertraging vanwege een file op de weg naar het stadion werd besloten 10 minuten later te starten dan gepland.

Het was MSV dat in de beginfase al snel op voorsprong kwam. Ging in de 5e minuut nog een kans teniet doordat Kölle tegen de paal schoot, nadat doelman Mees Bakker onder de bal was door gelopen. Een minuut later is het wel raak. Uit een voorzet van Kolja Pusch is het dezelfde Kölle, die de uit zijn doel komende Mees Bakker, kansloos laat. 1-0.

Niet veel later had het zowaar bijna 2-0 gestaan toen Bitter uit een voorzet van Jander tegen de lat schoot.

De eerste kans die De Graafschap krijgt is raak. In de 14e minuut is het Lion Kaak, die tot tweemaal slecht uitverdedigen van de Duitsers afstraft, met een prachtige wreeftrap van 20 meter schiet hij de bal in het dak van de linkerbovenhoek. 1-1

De Doetinchemmers komen daarna wat beter in de wedstrijd. Het krijgt 10 minuten voor rust nog een kans om op voorsprong te komen door Devin Haen. Zijn kopbal wordt eenvoudig gepakt door doelman Vincent Müller.

(verslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze wordt de wedstrijd even stil gelegd. Rookontwikkeling van het afgestoken pyro vuurwerk, van beide supportersgroeperingen, zorgt ervoor dat het zicht gedurende een korte periode ernstig beperkt werd.

De na de rust ingevallen Philip Brittijn moet na 10 minuten gespeeld te hebben, het veld alweer verlaten met een enkelblessure. Zijn vervanger Blnd Hassan is meteen gevaarlijk maar zijn inzet komt tegen het been van verdediger Mai. Niet veel later voorkwam MSV-keeper Vincent Müller met een glansparade een nieuwe mogelijkheid van Blnd Hassan.

De Graafschap was de 2e helft de bovenliggende partij. De Duisburger Jungs beperken zich hoofdzakelijk tot verdedigen. Veel aanvallen van hun kant zijn nauwelijks waarneembaar.

Toch weten ze zeer verrassend weer op voorsprong te komen. In de 74e minuut is het Bakir die vanuit een counter, in de 16 meter Xandro Schenk eerst uitkapt om daarna de bal in de verre hoek achter doelman Mees Bakker te schieten 2-1. Dit was ook meteen de laatste noemenswaardige actie van de wedstrijd.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Zaterdag 29 juli 2023 (Oefenprogramma 2023-2024)

MSV Duisburg - De Graafschap: 2 -1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Niklas Kölle (5.), 1-1 Lion Kaak (14.). 2-1 Alaa Bakir (73.)

Gele kaart(en) MSV Duisburg: Knoll

Gele kaart(en) De Graafschap: Önal

Opstelling MSV Duisburg: Müller – Bitter, Mai, Fleckstein, Mogultay – Jander (85. Michelbrink), Bakalorz (63. Knoll) – Kölle (46. Ekene), Pusch (63. Anhari), Pledl (85. Stierlin) – Girth (63. Bakir)

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker; Jeffry Fortes ©, Jan Lammers, Xandro Schenk, Levi Schoppema; Lion Kaak (62. Stan Wevers), Anis Yadir (46. Philip Brittijn / 57. Blnd Hassan), Donny Warmerdam (77. Joran Hardeman); Basar Önal (77. Ezra van der Heiden), Devin Haen (46. Elie Raterink) en Tristan van Gilst (70. Hamza Bouihrouchane).