Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint bij Quick en is door naar achtste finales KNVB Beker

De Graafschap wint bij Quick en is door naar achtste finales KNVB Beker

De Graafschap-coach Adrie Poldervaart wijzigde zijn basisformatie met het treffen van Quick in de KNVB Beker op verschillende posities. De nummer twaalf van de Derde Divisie keek al vlot tegen een 0-1 achterstand aan. Philip Brittijn gaf voor op Siem de Jong, die de bal binnen kopte.

Robin Schouten verdubbelde de score na een individuele actie om enkele tegenstanders het nakijken te geven, 0-2. Toch kwam de thuisploeg al weer snel tot een aansluitingstreffer. Uit een hoekschop schoot Massar raak, 1-2.

Na ruim een half uur spelen was het wederom Phillip Brittijn met een voorzet, waarbij dit keer Basar Önal met een volley kon uithalen, 1-3. In de tweede helft speelde De Graafschap de wedstrijd rustig uit. Doelman Mees Bakker kreeg de bal in het gezicht en werd later vervangen door Hidde Jurjus.

Op aangeven van Camiel Neghli werkte Philip Brittijn de 1-4 binnen. In het laatste deel waren er twee debutanten bij de Superboeren. Jim van der Logt kwam er in voor doelpuntenmaker Robin Schouten. En Levi Schoppema verving Basar Önal.

De 1-4 stand bleef ongewijzigd en zit De Graafschap bij de laatste zestien in de KNVB Beker. Iets wat voor het laatst in 2014 was gelukt. Zaterdagavond volgt de loting. Eerst wacht vrijdagavond om 20:00 uur een competitietreffen met Jong Ajax op De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Dinsdag 10 januari 2023 (KNVB Beker 2022-2023)

Quick - De Graafschap 1-4 (1-3)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Siem de Jong (2.), 0-2 Robin Schouten (18.), 1-2 Lennaert Massar (22.), 1-3 Basar Önal (34.), 1-4 Philip Brittijn (73.)

Arbiter: Gerrets Toeschouwers: 2.250

Opstelling Quick: Zunderdorp, Bilen (46. Van Haaften), Grabazis (70. Linnenbank), Wijsman, Van Zwieten de Blom, Fischer, Bouyaouzan, Kouwenhoven, Haddadi (83. Oukhattou), Van der Heiden (76. George), Massar (46. Dijkhuizen).

Opstelling De Graafschap: Mees Bakker (67. Hidde Jurjus), Robin Schouten (80. Jim van der Logt), Xandro Schenk, Jeffry Fortes, Roland BaasPhilip Brittijn, Jesse Schuurman, Siem de Jong © (46. Hamza Bouihrouchane), Camiel Neghli (84. Sam Bisselink), Danzell Gravenberch (84. Devin Haen), Basar Önal (90+1. Levi Schoppema).

Gele kaart(en) Quick: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Jeffry Fortes (60.)

Rode kaart(en) Quick: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X