Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Vroege doelpunten zorgen voor 0-2 overwinning bij Helmond Sport

Vroege doelpunten zorgen voor 0-2 overwinning bij Helmond Sport

Op bezoek bij Helmond Sport wist De Graafschap met twee snelle treffers de score te openen en deze stand na negentig minuten te behouden. Het was de tweede overwinning op een rij, daar er vorige week op eigen veld Jong PSV met 3-2 werd verslagen.

Bij Helmond Sport is Tim Bakens de (interim)hoofdtrainer. Dit was zijn laatste optreden als coach, daar de club in december over een andere hoofdtrainer dient te beschikken. Van de vier duels waarin Bakens de hoofdtrainer was, werden twee wedstrijden gewonnen.

In het team van de oud-speler van De Graafschap, zit ook Elmo Lieftink. De middenvelder speelde tegen zijn voormalige werkgever en stond in de basisformatie. Daarin ontbrak o.a. Tom Beugelsdijk wegens een schorsing.

Bij coach Adrie Poldervaart keerden Alexander Büttner en Siem de Jong terug in de basis. De uitspelende ploeg nam al direct het voortouw en zag allereerst een afstandsschot van Camiel Neghli in de handen van de doelman gaan. Ook doelman Hidde Jurjus kon de inzet van Bosiers pakken.

In de vijfde minuut een diepe bal van Rio Hillen. Camiel Neghli nam de bal mee en passeerde vervolgens goalie Havekotte, 0-1. De Graafschap, met een vol uitvak supporters, gingen samen vooruit en zagen al vlot de 0-2 op het scorebord staan. Op aangeven van Robin Schouten schoot Mees Kaandorp raak.

Op het middenveld beging Philip Brittijn een overtreding en liep daardoor een gele kaart op, wat een schorsing betekent bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op zondag 11 december. Ook Jeffry Fortes ontving geel na opmerkingen, daar de verdediger vond dat het een vrije trap voor de Superboeren had moeten zijn.

Danzell Gravenberch (schot) en Siem de Jong (kopbal) waren vlak voor het rustsignaal dichtbij een treffer. In de tweede helft vielen er weinig kansen voor de bezoekers te noteren. Helmond Sport kwam beter in het spel en was op zoek naar de aansluitingstreffer.

Kaars zag zijn inzet gekeerd worden door Hidde Jurjus. En in de blessuretijd hield de goalie van de Achterhoekse club de nul. Het schot van Arias werd met de rechtervoet gekeerd, wat het laatste wapenfeit van de wedstrijd was.

Door deze overwinning weet De Graafschap het gat met de nummer negentien te vergroten naar zes punten. De Doetinchemse club bezit nu de elfde plaats en gaat proberen om richting het linkerrijtje te werken. Dat zal vanaf zondag 11 december een vervolg krijgen als FC Eindhoven de tegenstander is op De Vijverberg. De aftrap is 14:30 uur.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 18 november 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Helmond Sport - De Graafschap 0-2 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Camiel Neghli (5.), 0-2 Mees Kaandorp (12.)

Arbiter: Dieperink  |  Toeschouwers: 2.637

Opstelling Helmond Sport: Havekotte ©, Terzi, Van Den Eynden, Van der Meer (86. Essanoussi), Van Hove (59. Culhaci), Lion (59. Mistrafovi?), Lorentzen (71. Scholten), Lieftink, Van Keilegom, Kaars, Bosiers (46. Arias).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner (90+1. Hamza Bouihrouchane), Philip Brittijn, Mees Kaandorp (86. Anis Yadir), Siem de Jong © (59. Jesse Schuurman), Camiel Neghli, Danzell Gravenberch (59. Charlison Benschop), Basar Önal (86. Roland Baas).

Gele kaart(en) Helmond Sport: Van der Meer (25.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jeffry Fortes (28.) Philip Brittijn (28.)

Rode kaart(en) Helmond Sport: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X