Debutant Anis Yadir zet de Vijverberg in de slotseconde in vuur en vlam

Wedstrijden tegen Beloften teams zijn altijd lastige klusjes om te klaren voor de Superboeren. Zeker nu de ploeg van trainer Adrie Poldervaart, het tegen een geduchte tegenstander als Jong PSV, ook nog eens moest doen zonder de 2 routiniers Siem de Jong (geblesseerd) en Alexander Büttner (geschorst). Het betekende voor Roland Baas en Mees Kaandorp dat ze voor het eerst dit seizoen in de basis mochten starten.

Het eerste kwartier was er een van aftasten van beide ploegen. De eerste kans was in  de 13e minuut toen  Danzell Gravenberch doelman Schiks probeerde te verrassen met een hakje. Het leverde helaas geen doelpunt op.

Na 20 minuten wedstrijd viel Joel Valencia geblesseerd uit en komt Jesse Schuurman als vervanger het veld in. Koud in het veld ziet hij zijn foute terugspeelbal tot doelpunt voor de Lampen promoveren. Het was Fofana die de fout in balbezit uitstekend wist af te straffen door de bal beheerst achter keeper Hidde Jurjus te schieten, 0-1.

Lang kon de ploeg van Adil Ramzi de voorsprong niet koesteren. Twee minuten later maakte Jesse Schuurman zijn fout goed. Uit zijn voorzet was het Basar Önal die de bal prachtig tegendraads het doel in kopte. 1-1.

Daarna kwam het spel wat meer op gang en zien wij aan beide kanten wat kansen ontstaan. Zo kopte Camiel Neghli uit een voorzet van Basar Önal nog tegen de paal.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Na de theepauze zijn het de Superboeren die hun wil opleggen aan de Eindhovenaren. Het kreeg een aantal kansen maar een doelpunt kwam er niet.  Toch komt het eerste gevaar van de kant van de tegenstander. Hidde Jurjus is de reddende engel op een inzet van Antonisse.

In de 70e minuut komt Jong PSV opnieuw op voorsprong. Uit een counter is het Savio die in de diepte werd gestuurd en de 1-2 laat aantekenen. Opnieuw moesten de Superboeren in de achtervolging. En met succes. Uit een pass van Rio Hillen is het opnieuw Basar Önal die met een puik schot de Eindhovense doelman kansloos liet. 2-2

Aangemoedigd door het thuispubliek probeerden de Superboeren de winst nog naar zich toe te trekken en met succes. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd is het Anis Yadir die de Vijverberg in vuur en vlamde zette, via de linkerkant komt hij door, omspeelde de keeper, bleef rustig en vanuit een moeilijke positie schiet hij de bal beheerst binnen. 3-2

Met dank aan Joop Kappert voor alle foto's in dit verslag.

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 11 november 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Jong PSV 3-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Fodé Fofana (22.), 1-1 Basar Önal (24.), 1-2 Sávio (70.), 2-2 Basar Önal (80.), 3-2 Anis Yadir (90+5.)

Arbiter: Puts |  Toeschouwers: 9.554

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Robin Schouten,Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Roland Baas; Philip Brittijn, Mees Kaandorp (85. Anis Yadir), Joel Valencia (20. Jesse Schuurman); Camiel Neghli, Danzell Gravenberch (65. Charlison Benschop) en Basar Önal

Opstellling Jong PSV:  Schiks; Van de Blaak, Seelt, Vos ©, Oppegård (73. Leysen), Tielemans, Nassoh, Doudah (90+3. Flyger); Sávio (72. Sealy), Fofana (72. Colyn) en Antonisse (62. Babadi).

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (76.), Robin Schouten (90+1.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Seelt (55.), Sávio (70.), Fofana (73.), Doudah (90+2.), Van de Blaak (90+2.)