Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wil Belg Alessandro Cerigioni

De Graafschap wil Belg Alessandro Cerigioni

Lommel United moet rekening houden met een vertrek van aanvaller Alessandro Cerigioni (op de foto de speler met zijn voet op de bal). De negentienjarige aanvaller is goed bezig bij de Belgische tweedeklasser en heeft de interesse gewekt van veel Nederlandse ploegen. Niet alleen Cerigioni kan op veel belangstelling rekenen. Bij iedere thuiswedstrijd zitten veel scouts op de tribune voor de jonge talenten van Lommel.

"Vanuit Nederland komen steevast dezelfde scouts terug. NEC, De Graafschap, Fortuna Sittard, Willem II, Sparta Rotterdam, ze kennen allemaal de weg naar het Soevereinstadion", vertelde manager Rik Lavreysen, die bij Lommel de scoutingsaanvragen behandelt.

Niet alleen Nederlandse clubs volgen Cerigioni. "Er zijn veel teams uit de Jupiler Pro League die elke thuismatch een scout naar Noord-Limburg sturen. Ik krijg hier wekelijks aanvragen binnen van Standard, Anderlecht, KV Mechelen, STVV, Racing Genk, Westerlo en Zulte Waregem."

Cerigioni, jeugdinternational van België, scoorde dit seizoen tot dusver drie keer in dertien competitieduels. Vorig seizoen was hij acht keer trefzeker in 33 competitieduels en in het seizoen 2009/2010 vier keer in zestien competitieduels. Cerigioni trekt zich echter niet veel aan van de scouts.

"Ik weet dat er hier en daar interesse is, maar ik probeer dat voorlopig niet in mijn hoofd te steken. Ik focus me op Lommel en wil daar vooral blijven groeien. Welke ploegen er precies geïnteresseerd zijn weet ik niet, dat zijn vragen voor mijn manager", vertelde de aanvaller.

De zaakwaarnemer van de Belgische aanvaller met Italiaanse roots kon de interesse bevestigen. "Het klopt inderdaad dat er heel wat binnen- en buitenlandse interesse is voor Cerigioni. De namen van NEC en De Graafschap zijn inderdaad al genoemd in de media, maar ook in België zijn er tal van teams die naar de diensten van Cerigioni hengelen.

"Binnen een twee-, drietal weken zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van Alessandro Cerigioni. Maar voorlopig wordt daar nog niet verder rond gecommuniceerd, noch door ons, noch door Lommel. Of een contractverlenging nog tot de mogelijkheden behoort? Dat is ook nog mogelijk ja", aldus Guy Bonny.

Bron: Soccernews.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X