De Graafschap verslaat FC Emmen in de slotfase

De Graafschap heeft in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen opnieuw een overwinning geboekt. Op een zonovergoten Sportpark Oberink in Varsseveld wonnen de Superboeren met 3-2 van de kersverse eredivisionist FC Emmen

Een uur lang was de ploeg van trainer Dick Lukkien de bovenliggende partij. De Rood-Witten kregen in de beginfase een aantal mogelijkheden de score te openen. De eerste kans was van Romeny die zijn schot hoog over het doel zag verdwijnen. Ebecilio was niet veel later dicht bij een doelpunt maar zijn poging strandde in de handen van Hidde Jurjus.

Na 10 minuten spelen ligt de bal dan toch in het Graafschap doel. Uit een voorzet van Bernadou is het Romeny die afrondt. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Na een minuut of 25 zien we de eerste doelpoging van de ploeg van Adrie Poldervaart.

Alexander Büttner ziet zijn harde schot van 30 meter echter over het doel gaan. Emmen kreeg voor rust via Bijleveld en Romeny nog een tweetal kansen. Op slag van rust wordt het toch 0-1. Uit een een tweetje tussen Ebecillio en Luzayadio komt de bal bij Vlak die van 16 meter doeltreffend uithaalt.

(verslag gaat verder onder de foto's)

In de rust werd aan beide kanten flink gewisseld. FC Emmen bleef de sterkere ploeg. Het breide haar voorsprong na 15 minuten uit. Scholte kopte uit een voorzet van Van Ekeris van dichtbij in. 0-2

Na een minuut of 70 zien we een steeds sterker wordend De Graafschap. Roland Baas krijgt ruimte om vanaf 25 meter uit te halen. Zijn pegel gaat maar net langs.

Een minuutje later ziet ook Danzell Gravenberch zijn schot net naast het doel gaan. Tien minuten later is dezelfde Danzell Gravenberch opnieuw gevaarlijk met een volley, via de handen van doelman Hengelman gaat de bal over.

In de laatste 10 minuten geven de Rood Witten het helemaal weg. De aansluitingstreffer komt van de voet van Pim Lukassen. Met een fraai schot van grote afstand krult hij de bal via de binnenkant paal in het doel. 1-2. Twee minuten later brengt Ezra van der Heiden de stand op gelijke hoogte. Van dichtbij weet hij de bal binnen te tikken, nadat Derksen op de lijn eerst nog redding wist te brengen.

Daar bleef het niet bij. Vlak voor het eindsignaal is het Jeffry Fortes die uit een hoekschop de 3-2 tegen de touwen kopt.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Dinsdag 19 juli 2022 (Oefenprogramma 2022-2023)

De Graafschap- FC Emmen 3-2

Arbiter:  | Aantal toeschouwers:

Doelpuntenmaker(s): 45. 0-1 Jari Vlak, 57. 0-2 Ben Scholte, 83. 1-2 Pim Lukassen, 85. 2-2 Ezra van der Heiden, 87. 3-2 Jeffry Fortes.

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Jurjus, Schouten, Lammers, Hillen, Büttner; Bouihrouchane, Brittijn, Acheffay, Korte, Haen, McCausland.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Bakker, Schouten (60. Van der Logt), Lammers (60. Fortes), Schenk, Baas, Lever (76. Lukassen), Schuurman, Yadir (76. Van der Heiden), Neghli, Haen (60. Gravenberch), Önal.

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.