Rot Weiss Oberhausen te sterk voor De Graafschap

Vanmiddag speelde De Graafschap haar 2e oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportpark Zuid in Aalten was Rot Weiss Oberhausen te gast.

RWO was ooit een voetbalbolwerk in het centrum van het Roergebied. Die Macht von Niederrhein zoals de Emscherkurve77 het zo mooi het verwoordt in het clublied. De Kleeblatter spelen in de Regionalliga West (4e niveau) in Duitsland. Afgelopen seizoen werd een verdienstelijke 4e plek in de eindrangschikking behaald. De ploeg van trainer Mike Terranova is al sinds 11 juni in training voor het nieuwe seizoen. Tot nu toe werden alle 4 oefenwedstrijden, tegen lager geklasseerde tegenstanders winnend afgesloten.

De Superboeren zijn vanmiddag in haar 2e oefenwedstrijd niet verder gekomen dan een 1-3 nederlaag tegen de voormalige Bundesligist. RWO kwam na 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Even daarvoor was Mickels onreglementair ten val gebracht in de 16 meter. Hidde Jurjus wist in eerste instantie het schot van Kreyer te keren maar het was Lunga die in de rebound de bal in de lange hoek schoot.

In het vervolg van de 1e 30 minuten waren de gasten de bovenliggende partij. Vier minuten voor de eerste drinkpauze was het Mickels die uit een voorzet een grote kans op de 0-2 had. Zijn poging met de hak belandde echter op de lat.

(verslag gaat verder onder de foto's)

In de 2e 30 minuten kwamen de Superboeren wat beter voor de dag. Kregen een aantal kansen via Danzell Gravenberch (schot werd geblokt), Xandro Schenk en ging een schot van Robin Schouten net naast het vijandelijke doel. De ploeg van Terranova kreeg een tweetal mogelijkheden via Heinz uit een vrije trap en een schot op de paal. In de 44e minuut voorkwam Maas Willemsen met een een goede sliding dat het lopje van Donkor achter Hidde Jurjus in het doel belandde.

In het 3e gedeelte bracht Adrie Poldervaart een geheel nieuw elftal binnen de lijnen. Ook bij de gasten werden een aantal wissels ingebracht. Uit een prachtig genomen vrije trap van Heinz werd het 0-2. Vier minuten later was het opnieuw raak. Het was Propheter die de bal alleen maar op het doel hoefde te koppen uit een voorzet van Heinz. Devin Haen zorgde 1 minuut later voor de eretreffer door het voorzet in het doel te koppen.

In het laatste gedeelte was de spreekwoordelijk pap bij beide teams op. Devin Haen kopte de bal uit een hoekschop net voorbij de verste doelpaal en aan de andere kant kopte Schlüsselburg op de lat.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 9 juli 2022 (Oefenprogramma 2022-2023)

De Graafschap- Rot Weiss Oberhausen 1-3 (0-1)

Arbiter:  | Aantal toeschouwers:

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lunga (11.), 0-2 Heinz (76.), 0-3 Propheter (80.), 1-3 Haen (81.)

Opstelling De Graafschap - eerste uur: Jurjus; Schouten (50. Van der Logt), Fortes, Schenk, Büttner (50. Willemsen); Bouihrouchane, De Jong (50. Önal), Schuurman; Neghli, Gravenberch en Acheffay.

Opstelling De Graafschap - tweede uur: Bakker; Hardeman (106. Van der Logt), Lammers (106. Willemsen), Hillen, Schoppema; Kaak (96. Lever), Yadir, Brittijn; Kaandorp (106. Van der Heiden), Haen (106. Lukassen) en Korte (106. Önal).

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.