Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap sluit kalenderjaar af met winst in Utrecht

De Graafschap sluit kalenderjaar af met winst in Utrecht

De uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht werd met 0-2 door De Graafschap gewonnen. Hierdoor blijft de Doetinchemse club aansluiting houden op de nummer twee Excelsior. Het gat is verkleind naar zes punten, daar Excelsior zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Dordrecht.

Coach Reinier Robbemond kon niet beschikken over Elmo Lieftink en Joey Konings wegens blessures. Devin Haen mocht in de basis starten. Jong Utrecht, getraind door oud-De Graafschap coach Darije Kalezic, begon goed aan het duel. De eerste kans voor Van der Kust ging net naast het doel van keeper Hidde Jurjus.

In de tegenaanval was een schot van Jeffry Fortes, waarbij doelman Gadellaa redding moest brengen. Door goed verdedigend werk van Kluivert, kon Devin Haen geen schot op doel afwerken. Mallahi liet een kans liggen en schoot naast.

Nadat Devin Haen de bal wist te onderscheppen vervolgde Hicham Acheffay met een goede actie. Giovanni Korte werd in staat gesteld om, via een Utrechter, de bal binnen te schieten, 0-1. Na enkele combinaties was Jeffry Fortes het eindstation om op doel te schieten, maar de bal werd van richting veranderd.

In de slotfase van de eerste helft was Hicham Acheffay tweemaal dichtbij een treffer. Beide keren bracht Gadellaa redding. De beginfase in het tweede bedrijf werkte Jong FC Utrecht de eerste kans af via El Azrak. Er volgde een periode waarin er geen kansen te noteren vielen.

In het laatste kwartier schoot Jeffry Fortes over en haalde de thuisploeg met een schot van Ikeshita uit, maar ging naast het doel. Invaller Danzell Gravenberch schoot keurig in de hoek raak, nadat verdediger Julian Lelieveld de bal veroverde en via een combinatie Danzell Gravenberch in staat stelde om de score te verdubbelen, 0-2.

De eerste seizoenshelft zit er op en De Graafschap neemt met 36 punten de zesde plaats in. Na de korte winterstop hervatten de Superboeren de competitie met een thuisduel op zondag 9 januari om 16:45 uur. Dan is VVV-Venlo de tegenstander.

Maandag 20 december 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Jong FC Utrecht - De Graafschap 0-2 (0-1) 

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (34.), 0-2 Danzell Gravenberch (89.)

Arbiter: Cantineau  Toeschouwers: 0

Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa, Eersteling, Kluivert, Van den Hoek (83. Sanches Fernandes), Culhaci (64. Lottin), Ikeshita, El Azrak, Van den Berg (64. Rijks), Mallahi (56. Sellouf), Venema ©, Van der Kust.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum, Roland Baas, Jeffry FortesJohnatan Opoku (72. Philip Brittijn), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (85. Mees Kaandorp), Devin Haen (75. Danzell Gravenberch), Giovanni Korte (72. Jonathan Vergara Berrio).

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Ikeshita (39.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Danzell Gravenberch (78.), Hicham Acheffay (84.)

Rode kaart(en) Jong FC Utrecht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X