Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Bittere nederlaag voor de Superboeren

Bittere nederlaag voor de Superboeren

De Graafschap speelde gisteravond evenals in oktober 2016 opnieuw een spookwedstrijd tegen Helmond Sport. Was het destijds vanwege een straf voor supportersrellen. Ditmaal blijven de deuren gesloten vanwege de corona maatregelen. Daarnaast zal iedereen zich de wedstrijd van 12 mei eerder dit jaar nog wel weten te herinneren. De Superboeren liepen toen na een gelijkspel 0-0 de mogelijkheid om direct te promoveren mis. Tijd dus voor revanche.

Met Jasper van Heertum terug in de basis kende De Graafschap een geweldige start, Vanaf het eerste fluitsignaal kregen de Superboeren meteen drie grote kansen. Balverlies aan Helmondse zijde leidde de eerste doelkans in voor Giovanni Korte die echter stuitte op doelman Havekotte. Uit de hoekschop die daarop volgde wordt de bal van de lijn gehaald, waarna de Helmond goalie een tel later opnieuw redding moet brengen op een kopbal van dichtbij van Jasper van Heertum.

In de daaropvolgende minuten kreeg Hicham Acheffay nog een twee tal kansen maar telkens lag de Helmondse keeper in de weg. Ook een kans van Johnatan Opoku kon niet verzilverd worden.

De ploeg van trainer Reinier Robbemond was duidelijk de bovenliggende partij. Speelde het eerste half uur een goed positie spel maar naar een half uur was de Schwung een beetje uit het aanvalsspel. Vijf minuten voor rust was Giovanni Korte dichtbij de 1-0 doch zijn kopbal spat uit een op de lat.

Al snel in de 2e helft kreeg De Graafschap haar eerste domper te verwerken. Joey Konings valt na 2 minuten geblesseerd uit en wordt vervangen door Danzell Gravenberch. De Superboeren bleven de bovenliggende partij maar waren minder dominant dan in de eerste helft.

Rond de 60e minuut werden ze een paar keer gevaarlijk, o.a. werd een schot van Giovanni Korte geblokt, maar de Kattenmeppers hielden stand en bleven in de wedstrijd. De ploeg van trainer Willy Boessen komt wat meer in de wedstrijd en deelt in de 65e minuut de eerste speldenprikken uit via Van Keilegom. Niet kort daarna was Helmond Sport ineens dicht bij een voorsprong nadat een schot van Jelle van Goselink van richting werd veranderd en op de lat belandde.

In de slotfase probeerde trainer Reinier Robbemond met het inbrengen van Elmo Lieftink en Devin Haen nog wat te forceren. Ook Ted van de Pavert werd naar voren gestuurd. Veel hielp het allemaal niet.

Aan Helmondse zijde maakte Seys zijn rentree. En hoe. In de 86ste minuut kreeg hij de bal van Boyd Reith, twijfelde niet en schoot van dichtbij raak: 0-1. Danzell Gravenberch kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij faalde in de afwerking.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 11 december 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Helmond Sport 0-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Dylan Seys (86.)

Arbiter: Oostrom  Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas; Jeffry Fortes, Johnatan Opoku (83. Elmo Lieftink), Jesse Schuurman; Hicham Acheffay (83. Devin Haen), Joey Konings (48.Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte (71.Mees Kaandorp).

Opstelling Helmond Sport: Havekotte; Reith, Fosu-Mensah, Van der Meer ©, Van der Sluijs; Lion, Van Landschoot, Bosiers (85. Bukusu); Breugelmans (58. Goselink), VanKeilegom (77. Seys) en Houttequiet

Gele kaart(en) De Graafschap: Schuurman (70.), Van de Pavert (90+7.)

Gele kaart(en) Helmond Sport: Reith (90+5.), Seys (90+5.), Havekotte (90+7.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Helmond Sport: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X