Gevoelige nederlaag voor De Graafschap

De wedstrijd stond in het teken van de begin deze week overleden oud trainer Simon Kistemaker. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden en een prachtig spandoek onthuld met de tekst “rust zacht trainer”.

Aan de start geen Jasper van Heertum (corona) en Philip Brittijn. Ook was er ditmaal geen basisplaats voor Elmo Lieftink (tegenvallende prestaties). De logische vervangers waren Jeffry Fortes, Giovanni Korte en Johnatan Opoku. De Superboeren werden in de openingsfase teruggedrongen door de Godenzonen. De beloften controleerden de wedstrijd. Over en weer zien we aan beide kanten een aantal kansen. Zo was De Waal dichtbij de 0-1 maar ziet zijn bal voorlangs het doel gaan Daarna een voorzet van Giovanni Korte op het hoofd van Joey Konings die teruglegt in plaats van op doel te koppen.

In de 23e minuut komen de blauw witten op achterstand. Met een diepe bal weet Fitz Jim Ünüvar alleen voor Hidde Jurjus te zetten. De linksbuiten bleef rustig, controleerde het speeltuig even en schoot vervolgens de openingstreffer op het scorebord. Even later kreeg de ploeg van John Heitinga de ideale kans op de 0-2, maar De Waal schoot van dichtbij eerst tegen de keeper op, waarna Regeer hoog over schoot.

Vijf minuten voor de pauze grijpt de ontevreden trainer Reinier Robbemond in. Met een dubbele wissel. Milan Hilderink voor Rick Dekker en Philip Brittijn voor Giovanni Korte probeert hij meer grip en stabiliteit te weeg te brengen. Dat sorteerde effect: Jong Ajax moest iets terug en De Graafschap scoorde zowaar via Joey Konings. Die als een echte spits voor zijn man kwam en raak prikte. 1-1.

Na de theepauze komt Devin Haen binnen de lijnen voor Hicham Acheffay.

Beide ploegen kregen een aardige kans om op voorsprong te komen. Invaller Rasmussen was dicht bij de 2e voor Jong Ajax maar Hidde Jurjus bleef goed overeind in de 1 op 1 situatie en wist het schot van de aanvaller met de voet te keren. Een minuut later was De Graafschap ineens gevaarlijk toen Joey Konings alleen door kon naar Setford, maar zijn poging ging uiteindelijk via een Amsterdams been achter.

Het grote overwicht dat de ploeg van John Heitinga voor rust had verdween. De Amsterdammers hadden nog wel het meeste balbezit maar waren niet meer zo dominant. Het werd steeds meer een vechtpartij op een drassige Vijverberg.

Diep in de tweede helft kreeg Johnatan Opoku nog een grote kans op aangeven van Julian Lelieveld. Zijn schot gaat jammer genoeg naast. Enkele minuten daarna kreeg Milan Hilderink uit een vrije trap eveneens een goede kans op 2-1, maar van dichtbij tikte hij de bal naast.

In de slotfase sloeg Jong Ajax keihard toe. Uit een splijtende pass van Martha werd Rasmussen gelanceerd die de bal beheerst in het doel schuift. 1-2. Martha maakte er zelf 1-3 van door van rechts naar binnen te komen en hard de verre hoek te treffen: 1-3.

In ons fotoalbum zijn meer foto's van deze wedstrijd te vinden.

Vrijdag 26 november 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Jong Ajax 1-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Naci Ünüvar (24.), 1-1 Joey Konings (43.), 1-2 Christian Rasmussen (88.), 1-3 Ar'jany Martha (90+2.)

Arbiter: Bos  Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus;Julian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Roland Baas; Rick Dekker (39. Milan Hilderink), Jesse Schuurman, Johnatan Opoku (86. Elmo Lieftink), Hicham Acheffay (46. Devin Haen), Joey Konings (68. Jonathan Vergara Berrio), Giovanni Korte (39. Philip Brittijn)

Opstelling Jong Ajax: Setford; Van Gelderen (84. Van der Sloot), Llansana, Musampa, Salah-Eddine; Fitz-Jim (46. Rasmussen), Regeer ©, Taylor; Hlynsson, De Waal (74. Martha) en Ünüvar (84. Douglas).

Gele kaart(en) De Graafschap: Fortes (48.), Brittijn (53.)