Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap maakt in de tweede helft het verschil in Dordrecht

De Graafschap maakt in de tweede helft het verschil in Dordrecht

Na de nederlaag in Den Bosch (2-1) en het gelijkspel tegen Telstar (1-1), heeft De Graafschap bij hekkensluiter FC Dordrecht een 0-4 overwinning geboekt. In het team van coach Reinier Robbemond maakte Philip Brittijn zijn basisdebuut. Giovanni Korte ontbrak na een opgelopen blessure tegen Telstar.

Jeffry Fortes en Devin Haen waren weer terug in de wedstrijdselectie na interlandverplichtingen. Beide spelers begonnen op de bank. Bij tegenstander FC Dordrecht is Toine van Huizen de aanvoerder. Vorig seizoen was de verdediger actief bij De Graafschap. Voor Toine van Huizen was het affiche met zijn vorige werkgever zijn 250e wedstrijd in het Betaald Voetbal.

De eerste poging van het duel was voor de Schapenkoppen. Een afstandsschot van Donkor. De uitspelende ploeg zag een schot van Jesse Schuurman aangeraakt worden. Na een hoekschop ging de kopbal van Jasper van Heertum naast.

Een volgende schietkans was voor Elmo Lieftink. Na een fout bij FC Dordrecht kon Joey Konings richting doelman Bossin gaan, maar Toine van Huizen hield dit tegen. De thuisploeg wist goed weerstand te bieden en kwam er gevaarlijk uit. Een voorzet werd door Agrafiotis gemist om op het doel van Hidde Jurjus te koppen.

In het tweede bedrijf kwam Jeffry Fortes binnen lijnen voor Elmo Lieftink. Rick Dekker bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Johnatan Opoku. Een aanvallend De Graafschap wist daarna ook direct het verschil tegen de rode lantaarndrager te maken.

Jasper van Heertum kopte de bal uit een hoekschop van Hicham Acheffay binnen, 0-1. Het was de vierde treffer van dit seizoen voor de verdediger. Een vrije trap van Johnatan Opoku werd gekeerd door Bossin. Al vlot verdubbelde Joey Konings de stand naar 0-2. Allereerst een kopbal van Johnatan Opoku, welke via doelman Bossin op het hoofd van Joey Konings kwam om bij de tweede paal binnen te knikken.

Een fantastische uithaal in de kruising volgde door Philip Brittijn met de 0-3. De basisdebutant liet zich gelden. Deze tussenstand zorgde er voor dat De Graafschap de moeizame eerste helft deed vergeten en met goed voetbal de wedstrijd kon uitspelen.

In het slot van het duel een perfecte voorzet van Julian Lelieveld, die deze week zijn rode kaart tegen Telstar geseponeerd zag worden, op de vrijstaande Danzell Gravenberch met een simpele voetbeweging met de 0-4 eindstand.

De Graafschap weet door de overwinning de aansluiting met gedeelde lijstvoerders FC Volendam (32 punten, 15 wedstrijden) en Excelsior (16 duels) te houden. De Rotterdammers wonnen met 1-5 bij Helmond Sport. FC Volendam pakte in een spectaculaire wedstrijd één punt. Een 4-2 achterstand werd in de slotfase tegen Jong Ajax op 4-4 gezet.

Vrijdag 26 november is Jong Ajax de opponent van De Graafschap. Op stadion De Vijverberg volgt om 20:00 uur de aftrap.

Vrijdag 19 november 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

FC Dordrecht - De Graafschap 0-4 (0-0) 

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jasper van Heertum (53.), 0-2 Joey Konings (62.), 0-3 Philip Brittijn (66.), 0-4 Danzell Gravenberch (90+1.)

Arbiter: Gerrets  Toeschouwers: 0

Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Mannes, Van Huizen ©, N’Diaye, Savastano, Miceli, Vermeulen (74. Biberoglu), Pascu (82. Hölscher), Suray, Agrafiotis (82. Wielzen), Donkor (63. Meijer).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum, Roland Baas (74. Jonathan Vergara Berrio), Rick Dekker (46. Johnatan Opoku), Elmo Lieftink (46. Jeffry Fortes), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (80. Devin Haen), Philip Brittijn, Joey Konings (74. Danzell Gravenberch).

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Miceli, Pascu, Toine van Huizen

Gele kaart(en) De Graafschap: Roland Baas

Rode kaart(en) FC Dordrecht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X