Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Weinig verheffend schouwspel op lege Vijverberg

Weinig verheffend schouwspel op lege Vijverberg

Zonder de steun van haar hondstrouwe aanhang speelde De Graafschap vanmiddag voor een leeg stadion haar competitiewedstrijd tegen Telstar. Trainer Reinier Robbemond kon vanwege interlandverplichtingen niet beschikken over Jeffry Fortes en Devin Haen. Hun logische vervangers waren Joey Konings en na langdurige blessureleed Ted van de Pavert

De ploeg uit Velsen met het nog doen zonder doelman Ronald Koeman Jr. en Anwar Bensabouh. Daarnaast maakte de Rus Roman Tugarinov zijn debuut voor de ploeg uit Velsen.

De Superboeren gingen vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar de openingsgoal. Na 4 minuten was het bijna raak. Via een Telstar speler beland de bal bij Elmo Lieftink. In plaats van zelf te schieten probeert hij het leder af te geven op Hicham Acheffay, wat jammer genoeg mislukt.

Na het eerste kwartier wordt het vrij rommelig. Er wordt veel balverlies geleden en er zijn veel misverstanden. Het is allemaal weinig overtuigend en er zijn bijna geen uit gespeelde kansen waar te nemen. Aan het eind van de eerste helft komt Telstar wat meer aan het voetballen toe. In de 30e minuut was Plet van dicht bij gevaarlijk maar Hidde Jurjus weet redding te brengen.

Na de pauze zien we in de beginfase een wat feller De Graafschap. Twee minuten na de rust is het Joey Konings die uit een voorzet van Hicham Acheffay de bal via doelman Doornbusch op de lat kopt. In de 54e minuut is het dan raak. Giovanni Korte stuurt Joey Konings diep, die zijn goede loopactie, bekroont met zijn vierde doelpunt van dit seizoen. 1-0.

Wie dacht dat het daarna beter werd kwam bedrogen uit. Een kwartier voor tijd kwam invaller Philip Brittijn, na een goede aanval in balbezit, zijn schot ging maar net over. De Graafschap leek op de zege af te stevenen maar in de slotfase ging het alsnog mis. Plet kopt de bal tegen de hand van Julian Lelieveld, die met rood van het veld moet. Het is Plet zelf die de bal achter Hidde Jurjus schuift.

De Graafschap morst opnieuw punten en verzuimt door dit gelijke spel in het spoor van koploper Volendam te blijven.

Van deze wedstrijd zijn wedstrijdfoto's te vinden in ons fotoalbum.

 

Zondag 14 november 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Telstar 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (55.), 1-1 Glynor Plet (86. / strafschop)

Arbiter: Vos  Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus;Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas; Rick Dekker (68. Philip Brittijn), Jesse Schuurman, Elmo Lieftink (68.Johnatan Opoku); Hicham Acheffay (90. Ebbe Wenting), Joey Konings (83.Danzell Gravenberch), Giovanni Korte (83. Jonathan Vergara Berrio)

Opstelling Telstar: Doornbusch, Aktas, Blackson (70. Liesdek), Fernandes, Van Doorm, Plet, Van Velzen,(70. Smit) Van Wetten (79. Kökcü), Dijkstra (79. Berenstein), Zakir, Tugarinov (82. Molenaar)

Gele kaart(en) De Graafschap: Dekker (52.), Baas (80.)

Gele kaart(en) Telstar: Tugarinov (24.), Van Wetten (45.)

Rode kaart(en) De Graafschap: Lelieveld (86.)

Rode kaart(en) Telstar: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X