Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voldoende kansen, maar geen punten in Den Bosch

Voldoende kansen, maar geen punten in Den Bosch

Na de 1-0 overwinning vorige week vrijdag op ADO Den Haag ging De Graafschap op bezoek bij FC Den Bosch. Coach Reinier Robbemond hield vast aan dezelfde basisformatie. Net als tegen ADO Den Haag creëerde de Doetinchemse club in de beginfase weer diverse mogelijkheden.

Allereerst een schot van Jasper van Heertum. Een minuut later ging het schot van Jesse Schuurman over. Ook Jeffry Fortes zag zijn inzet over gaan. Een goede aanval van De Graafschap met balbezit voor Devin Haen. Uiteindelijk schoot Elmo Lieftink over.

Na een schot van Hicham Acheffey volgde een hoekschop. Elmo Lieftink legt de bal terug op Jesse Schuurman, die uit haalt en via Jeffry Fortes het doel in ging, 0-1. Daarna kreeg FC Den Bosch de eerste kans. De inzet van Leijten werd door doelman Hidde Jurjus over getikt.

Een lange bal op Kuipers werd in eerste instantie niet door de middenvelder geraakt, maar was het enkele seconden later wel raak door de 1-1 binnen te prikken.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Ook in de tweede helft had De Graafschap diverse mogelijkheden. Devin Haen schoot recht op de doelman af. En zag Hicham Acheffay zijn inzet uit de draai gekeerd worden. Keeper Hidde Jurjus moest redding brengen nadat Kuipers een doelpoging deed.

Aan de andere kant werd goalie Van der Steen aan het werk gezet om een kans van Jesse Schuurman uit het doel te houden. Ahannach wist het duel met 2-1 te beslissen door van afstand in de verre hoek binnen te schieten.

Duur puntenverlies voor De Graafschap, daar de ploeg met een goede serie van zeven wedstrijden ongeslagen bezig was. FC Emmen passeerde de Achterhoekse club op de ranglijst door met 2-2 gelijk te spelen tegen koploper FC Volendam. Excelsior komt zaterdagmiddag in actie tegen Telstar.

De Superboeren bezitten momenteel de derde plaats met, net als FC Emmen, 26 punten. Zondag 14 november om 14:30 uur speelt De Graafschap op De Vijverberg tegen Telstar.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Vrijdag 5 november 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

FC Den Bosch - De Graafschap 2-1 (1-1) 

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jeffry Fortes (21.), 1-1 Roy Kuijpers (26.), 2-1 Soufyan Ahannach (72.)

Arbiter: Blank  Toeschouwers: 4.378

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen ©, Van Beijnen, Van Grunsven, Van der Winden (68. Van den Bogert), Van Hedel (68. Maas), Van der Heijden, Leijten (68. Mulders), Salasiwa, Kuijpers, Berte, Ahannach.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Jeffry Fortes ©, Jasper van Heertum, Roland Baas, Rick Dekker (85. Ted van de Pavert), Elmo Lieftink (77. Johnatan Opoku), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay, Devin Haen (66. Joey Konings), Giovanni Korte (77. Danzell Gravenberch).

Gele kaart(en) FC Den Bosch: -

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Den Bosch: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X