Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

PEC Zwolle bekert verder na 4-1 winst op De Graafschap

PEC Zwolle bekert verder na 4-1 winst op De Graafschap

Voor de KNVB Beker werd voor De Graafschap een uitwedstrijd geloot tegen PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie won afgelopen zaterdag voor de eerste keer dit seizoen. Op eigen veld werd Heracles Almelo met 1-0 verslagen.

De Graafschap won vrijdagavond met 1-2 bij VVV-Venlo. Trainer Reinier Robbemond kon niet beschikken over Jasper van Heertum (geschorst na twee gele kaarten in de beker in het seizoen 2020-2021), waardoor Elmo Lieftink samen met Jeffry Fortes centraal achterin stonden. Ted van de Pavert zat weer bij de wedstrijdselectie, maar kwam tegen zijn oud-werkgever niet in actie.

Een sfeervol uitvak toonde aan de start van de wedstrijd een spandoek met ’Durf te dromen’. Zou het De Graafschap gaan lukken om dit seizoen verder te komen in de KNVB Beker? Vorig seizoen zegevierden de Achterhoekers bij FC Twente (1-3) en ging het op De Vijverberg met 1-2 onderuit tegen PSV.

Kastaneer had de eerste doelpoging, maar schoot de bal in het zijnet. Aan de andere kant was Giovanni Korte dichtbij een treffer, maar raakte de lat. Richting het rustsignaal liet de thuisploeg van zich horen. Een vrije trap van Nakayama ging over, maar uit een hoekschop kopte de verdediger van PEC Zwolle de 1-0 binnen.

In het tweede bedrijf wist PEC Zwolle de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. Adzic raakte de paal. Enkele minuten later was het Saymak met de 2-0. Huiberts schoot in de lange hoek de 3-0 binnen en moest De Graafschap oppassen dat het niet tegen een grotere nederlaag zou aanlopen.

Een handsbal in het strafschopgebied van PEC Zwolle leverde een strafschop op. Invaller Joey Konings wist de kans van elf meter te benutten, 3-1. In de blessuretijd viel de 4-1 van Fernandes te noteren. PEC Zwolle mag de loting voor de tweede ronde gaan afwachten wie de volgende tegenstander in de KNVB Beker gaat worden.

De Graafschap zal zich moeten herpakken om bovenin de Eerste Divisie mee te blijven doen. Komende vrijdag 29 oktober is het thuisaffiche met ADO Den Haag. De aftrap op stadion De Vijverberg is 20:00 uur.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

 

Dinsdag 26 oktober 2021 (KNVB Beker 2021-2022)

 

PEC Zwolle - De Graafschap 4-1 (1-0) 

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Yuta Nakayama (42.), 2-0 Mustafa Saymak (52.), 3-0 Dean Huiberts (62.), 3-1 Joey Konings (82. / strafschop), 4-1 Leandro Fernandes (90+2.)

Arbiter: Van Boekel  Toeschouwers: onbekend

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Pabai, Kersten (46. Van den Berg), Van Polen ©, Nakayama, Strieder (46. Van den Belt), Saymak, Huiberts, Kastaneer (83. Fernandes), Redan, Adzic (72. De Wit).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Jeffry Fortes © (80. Milan Hilderink), Elmo Lieftink, Roland Baas, Rick DekkerJohnatan Opoku (63. Philip Brittijn), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (72. Camiel Neghli), Devin Haen (63. Joey Konings), Giovanni Korte (72. Jonathan Vergara Berrio).

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Strieder (32.), Huiberts (45+1.), Kastaneer (54.)

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) PEC Zwolle: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X