Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap bijt zich thuis stuk op FC Eindhoven

De Graafschap bijt zich thuis stuk op FC Eindhoven

Na twee uitwedstrijden mochten de Superboeren dan eindelijk weer eens in eigen huis aftrappen. De gedeelde koploper speelde tegen FC Eindhoven de nummer 8 op de ranglijst. Daar waar de Doetinchemmers weer kunnen beschikken over haar internationals Jeffry Fortes, Philip Brittijn en goudhaantje Devin Haen moest de ploeg van Rob Penders het doen zonder de inbreng van Charles-Andreas Brym (Canada) en Enrico Hernández (El Salvador). Ook de revaliderende Justin Ogenia is nog niet terug van zijn knieblessure. Voor Nigel Bertrams wordt het een weerzien met zijn oude ploeg. De sluitpost speelde tijdens de tweede helft van het seizoen 2018/2019 een half jaar op huurbasis voor De Graafschap.

Voor de blauw witten uit de Lichtstad staat een bezoek aan De Graafschap te boek als een lastig uitduel. De laatste keer dat er werd gewonnen op De Vijverberg was in 2013 toen er met 1-3 gewonnen werd.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden jeugdtrainer Roy Ebbers en oud eerste elftal trainer Henk Ellens (1977-1978).

Ruim 9000 toeschouwers zagen naast het basisdebuut van Devin Haen een matige eerste helft. De Superboeren wisten nauwelijks gevaar te stichten. Kleine kansjes om te scoren waren er voor Hicham Acheffay die een vrije trap net naast het doel schiet. Kort daarna was het Jasper Dahlhaus die na een snelle uitbraak zijn schot op doel een gemakkelijke prooi worden voor Hidde Jurjus.

De ploeg van Reinier Robbemond had veel de bal. Was ook bovenliggend maar wist geen bressen te slaan in het goed verdedigende FC Eindhoven. De gasten uit Brabant waren in de eerste helft via Barnabás Rácz en tweemaal Joey Sleegers nog het gevaarlijkst.

Na de rust gingen de Superboeren nadrukkelijker op zoek naar de winst.  De uitstekende doelman Nigel Bertrams bleek echter een grote sta in de weg en voorkwam met zijn optreden zekere kansen van Elmo Lieftink, Julian Lelieveld en Devin Haen. Rick Dekker was nog het dichtst bij een doelpunt. Via 2x keer de bal eindigde zijn inzet in de handen van de Eindhoven goalie.

In de laatste fase voerde De Graafschap de druk verder op. Zo moest Bertrams zich in blessuretijd strekken om een late tegenstreffer te voorkomen na een schot van Jonathan Vergara Berrio.

Van deze wedstrijd zijn weer foto's gemaakt. Deze zijn terug te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 15 oktober 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - FC Eindhoven 0-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Van den Kerkhof  Toeschouwers: 8.759

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes ©, Roland Baas; Rick Dekker, Elmo Lieftink, Jesse Schuurman; Hicham Acheffay, Devin Haen (84. Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte (81. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling Jong FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Amevor ©, Peijnenburg (40. Janssen), Seedorf; Van Son, Sleegers, De Keersmaecker; Racz, Van der Sande (70. Oostenbrink) en Dahlhaus.

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Bertrams (55.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Eindhoven: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X