Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap boekt een 3-0 zege bij TOP Oss

De Graafschap boekt een 3-0 zege bij TOP Oss

Vorige week vrijdag behaalde De Graafschap in de slotfase een 2-2 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht na een doelpunt van Philip Brittijn. In Oss kon coach Reinier Robbemond geen beroep doen op Jasper van Heertum. Elmo Lieftink speelde daardoor in de verdediging en stond Johnatan Opoku op het middenveld.

Bij tegenstander TOP Oss spelen een aantal oud-De Graafschap spelers: Lion Kaak, Jan Lammers en Kyvon Leidsman. Bij de opkomst hadden de supporters voor een sfeeractie gezorgd, waarna de wedstrijd zou gaan starten.

De eerste helft viel er weinig te beleven. De thuisploeg kreeg via Lion Kaak de eerste mogelijkheid, maar zijn schot ging over het doel. Doelman Hidde Jurjus kwam in actie na schoten van Tejan en Mathieu. Een pass van Joey Konings kon niet bereikt worden door Giovanni Korte en bleef de stand halverwege de wedstrijd op 0-0 steken.

De Graafschap maakte in het tweede bedrijf het verschil. Allereerst kreeg Margaritha een kans, waar Hidde Jurjus redding bracht. Johnatan Opoku kreeg de bal van Hicham Acheffay ingespeeld en nam de bal mee om vervolgens binnen te schieten, 0-1.

Stuy raakte namens TOP Oss de paal. Jongelingen Philip Brittijn en Devin Haen werden in de ploeg gebracht. Een andere invaller, Jonathan Vergara Berrio, kon na een goede actie de bal voorgeven op Devin Haen, die de 0-2 binnen kopte achter doelman Alblas.

Een verkeerde aanname van een verdediger van TOP Oss werd afgestraft door Devin Haen. De aanvaller nam de bal mee en kon daardoor op doelman Alblas af gaan en de 0-3 binnen schieten. Bij De Graafschap maakte Ebbe Wenting zijn officiële debuut. Met een 0-3 uitzege doen de Doetinchemmers goede zaken en bezitten de vijfde plaats, met twee punten achterstand op koploper FC Volendam.

De volgende wedstrijd van de Superboeren is zondag 10 oktober om 20:00 uur op bezoek bij Almere City FC. Dan ontbreken Philip Brittijn en Devin Haen. Beide spelers zijn geselecteerd voor Oranje O18 voor een drielandentoernooi in Oostenrijk.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 1 oktober 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

TOP Oss - De Graafschap 0-3 

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Johnatan Opoku (54.), 0-2 Devin Haen (84.), 0-3 Devin Haen (86.)

Arbiter: Bos  Toeschouwers: 1.982

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jeffry Fortes ©, Elmo Lieftink, Roland Baas, Rick Dekker, Johnatan Opoku (70. Philip Brittijn), Jesse Schuurman, Hicham Acheffay (79. Jonathan Vergara Berrio), Joey Konings (70. Devin Haen) en Giovanni Korte (89. Ebbe Wenting).

Opstelling TOP Oss: Alblas, David, Piqué, Lammers, Fleuren (68. Dogan), Mathieu, Stuy van den Herik ©, Kaak (83. Margaret), Margaritha, Sanches en Tejan.

Gele kaart(en) De Graafschap: Joey Konings (45.)

Gele kaart(en) TOP Oss: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) TOP Oss: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X