Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Supporters overhandigen donderdag actie shirts voor selectie

Supporters overhandigen donderdag actie shirts voor selectie

De Graafschap laat weten dat directie, RvC en spelers de boycot actie van de supporters steunen aanstaande vrijdag in Eindhoven tegen FC Eindhoven. Hiermee laat De Graafschap zien dat ‘Samen D’ran!’ geen loze kreet is maar een vaste waarde in de club. De spelers dragen tijdens de opkomst speciale actie shirts met de tekst ‘Vrijheid voor supporters’ en de directie en RvC blijven net als de supporters thuis.

De initiatiefnemers van de boycot actie waarderen het enorm dat de directie, RvC en spelers achter de actie staan van de supporters. Ook het landelijke Supporterscollectief onderschrijft de actie en roept de verantwoordelijken op tot ‘geen woorden maar daden’! Er wordt al lang over normalisatie gesproken maar er zijn nog steeds gemeenten die hier niet van willen weten en met betutteling en verordeningen blijk geven van hun ongastvrijheid.

 “Voetbal speel je voor de supporters. Het is buitengewoon jammer dat er in Nederland zoveel regels worden gecreëerd voor supporters die hun club bij uitwedstrijden aan het werk willen zien. Nu zitten wij met een leeg vak, daar zit toch niemand op te wachten. Onze supporters zijn er altijd en overal om ons te steunen. Nu zijn de rollen omgedraaid en steunen wij hen in de strijd voor normalisatie”, aldus aanvoerder Ralf Seuntjens.

Donderdagmorgen om 11.15 uur overhandigen de initiatiefnemers de actie shirts voor de selectie aan De Graafschap. De shirts zullen door algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp in ontvangst genomen worden op de Vijverberg. De shirts zullen door de selectie vrijdag in Eindhoven tijdens de opkomst gedragen worden zo laat Hans Martijn weten.  

“Onze supporters reizen in grote getale door het land om onze spelers in voor- en tegenspoed te steunen. Dit zonder wanklank. Het zorgt altijd voor veel sfeer, mooie TV beelden en inkomsten voor de ontvangende club. Wij begrijpen niet waarom er soms zo krampachtig en ongastvrij wordt gedaan. Wij kunnen ons voor nu dan ook vinden in de boycot, maar het blijft natuurlijk een groot gemis dat onze supporters er niet zijn vrijdag”, aldus Hans Martijn.

De supporters betreuren het natuurlijk ook dat ze hun club niet kunnen steunen maar er moet een streep getrokken worden ‘tot hier en niet verder’. De actie met de shirts wordt mogelijk gemaakt door alle supporters die het actie shirt bestellen.

Geen Superboeren naar Eindhoven! VRIJHEID VOOR SUPPORTERS.

Namens:
SV Superboeren
BT’03
Oldies DTC
D’ran Neede
Didam
SYL Winterswijk

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)