Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Charlison Benschop schiet De Graafschap naar finale

Charlison Benschop schiet De Graafschap naar finale

De Graafschap heeft zich ten koste van SC Cambuur geplaatst voor de finale van de Play-Offs. Na de eerdere 1-1 in Leeuwarden, volgde op De Vijverberg een 2-0 zege. In de finale wacht Sparta.

Bij De Graafschap was er het besef dat de klus al in het eerste duel geklaard had kunnen zijn. De Doetinchemmers begonnen dit thuisduel dan ook in een offensieve formatie. Na een nerveuze openingsfase namen de Superboeren het initiatief en had Cambuur veel moeite met de vele loopacties.

Dat Charlison Benschop, sinds de winterstop actief in de Achterhoek, bijna onmisbaar is voor de ploeg van Henk de Jong werd maar weer eens duidelijk toen de spits na 24 minuten een vrije trap van El Jebli met het hoofd tot doelpunt promoveerde: 1-0. De Graafschap ontsnapte niet veel later wel aan de gelijkmaker toen een kopbal van Robertha het aluminium trof. Na een handsbal van Schilder, bij een vrije trap van Youssef El Jebli, volgde er een strafschop. Ditmaal ontfermde Benschop zich over de bal en schoot feilloos raak: 2-0.

Waar de voorsprong de Superboeren juist wat lucht zouden moeten geven, gebeurde dat vroeg in de tweede helft niet. Kevin van Kippersluis liet een enorme kans op de aansluitingstreffer liggen, maar Cambuur drukte De Graafschap terug en de thuisploeg had zelden de rust om het uit te spelen, al verzuimden Nabil Bahoui en Leeroy Owusu de 3-0 op het bord te zetten, waardoor het spannend bleef.

Met het oog op de finale tegen Sparta (zaterdag in Rotterdam en dinsdag in Doetinchem) werd De Graafschap in het duel tegen Cambuur opgezadeld met een behoorlijke kaartenlast. Liefst vijf spelers zagen geel.

De foto's rond deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, woensdag 22 mei 2019 (2e ronde, Play-Offs promotie/degradatie. return)

De Graafschap* - SC Cambuur 2-0 (2-0) Eerste duel 1-1
Scoreverloop: 1-0, Charlison Benschop (24), 2-0, Charlison Benschop (40/penalty)

Arbiter: S. Mulder
VAR: Teuben
Toeschouwers: 10.611

Geel De Graafschap: Youssef El Jebli, Nigel Bertrams, Azor Matusiwa, Fabian Serrarens, Javier Vet
Geel SC Cambuur: Schilder, Steenvoorden, Van Koesveld

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Azor Matusiwa, Youssef El Jebli (83. Frank Olijve), Fabian Serrarens, Delano Burgzorg, Charlison Benschop (79. Furdjel Narsingh), Nabil Bahoui (70. Javier Vet)

SC Cambuur: Mous, Sambissa, Steenvoorden, Van Koesveld, Van Wermeskerken, Schilder, Jansen (67. Conraad), Maulun, Ciganiks (46. Van Kippersluis), Kallon, Robertha

* De Graafschap plaatst zich voor de finale van de Play-Offs

Voor alle informatie over de seizoenkaart 2019-2020:

Verleng je huidige plek of vraag voor het eerst een seizoenkaart aan:

veuraltied.nl

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X