Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap neemt nog geen afstand van SC Cambuur (1-1)

De Graafschap neemt nog geen afstand van SC Cambuur (1-1)

De Graafschap is in de eerste halve finale van de Play-Offs blijven steken op 1-1. In een meeslepend duel in Leeuwarden, speelden de Doetinchemmers lang met een man meer, maar slaagden er niet in het overwicht in treffers uit te drukken. Fabian Serrarens miste een buitenkans vanaf elf meter.

De Graafschap beleefde een prima begin tegen de Friezen. Javier Vet dwong met een kopbal doelman Mous al tot een ultieme redding .Niet vee later liet Narsingh een kans liggen. Hierna kwam de thuisploeg met voornamelijk opportunistisch spel beter in de wedstrijd en de Achterhoekers hadden geluk dat een treffer van Robertha werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Iets na het half uur kwamen de Doetinchemmers toch op voorsprong. Een steekpass va El Jebli bereikte Furdjel Narsingh die de bal achter Mous schoot: 0-1. Cambuur trok de stand echter snel weer gelijk door een geplaatste uithaal van de Franse Middenvelder Maulun (1-1). Op slag van rust baande Azor Matusiwa zich een weg door de Cambuur-defensie Hij werd echter gestuit door sluitpost Mous.

Al vroeg in de tweede helft verloor Cambuur Mbende. Een overtreding van de boomlange centrumverdediger op Fabian Serrarens, die hij tot dat moment compleet in zijn zak had, was goed voor rood.

De Graafschap draaide de duimschroeven aan, kreeg via Bahoui en El Jebli ook grote kansen maar telkens bracht Mous redding. Na tussenkomst van de VAR kregen de Superboeren zelfs een penalty. De ietwat verhitte aanhang van de thuisploeg zorgde voor een korte onderbreking. Toen Serrarens dan eindelijk mocht aanleggen was zijn inzet matig en werd gekeerd. Namens de thuisclub miste Robertha nog een riante kopkans.

Aanstaande woensdag wacht de return van dit duel op De Vijverberg (aanvang 20.45 uur).

De foto's rond deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zondag 19 mei 2019 (2e ronde, Play-Offs promotie/degradatie)

SC Cambuur - De Graafschap 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Furdjel Narsingh (33), 1-1, Maulun (35)

Arbiter: Manschot
VAR: Kooij
Toeschouwers: 8.542

Geel De Graafschap: -
Geel SC Cambuur: Steenvoorden

Rood SC Cambuur: Mbende (47) 

Bijzonderheid: Fabian Serrarens mist penalty (63), die na tussenkomst van de VAR werd toegekend. Duel lag korte tijd stil (62)

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Lars Nieuwpoort (46. Sven Nieuwpoort), Jordy Tutuarima, Javier Vet (64. Charlison Benschop), Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh, Fabian Serrarens, Nabil Bahoui (79. Daryl van Mieghem)

SC Cambuur: Mous, Sambissa, Steenvoorden, Mbende, Van Wermeskerken, Schilder, Jansen, Maulun, Ciganiks, Issa Kallon, Robertha

Voor alle informatie over de seizoenkaart 2019-2020:

Verleng je huidige plek of vraag voor het eerst een seizoenkaart aan:

veuraltied.nl

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X